Hoe verander je het sloopgedrag van de hond?

Toegevoegd na 4 minuten:
Ik heb een stafford reu bijna 2 jaar en is niet geholpen en door zijn vorige eigennaar in de bensch opgevoed .In verband een Jack russel teef die tegen ging vechten .Nu heb bijna 5 maanden maar zo gauwe als hem buiten ze bench laat wordt wild en sloop alles zelf me half tuin .Hoe kan hem rustige krijgen ?

Toegevoegd na 4 uur:
Dit is me hond echt een lieverd behalven dan het slopen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

hoeveel loop je met je hond? kan ie raggen, spelen met andere honden, naast de fiets lopen, zwemmen en dat soort dingen om zijn energie kwijt te raken? zit ie alleen in de bench als je weggaat of ook op andere momenten? het zijn actieve honden, dus als ie gaat raggen in je tuin dan corrigeer je de hond. je zegt nee en loopt naar hem toe. kwestie van vol houden, hij wordt vanzelf een keer moe. flink bewegen vooraf kan helpen. niet nee blijven roepen maar wel naar hem toe blijven lopen. onder tussen kijk je of ie te porren is voor een balletje of ander speeltje waar ie zich op kan leven. zo te horen heb je geen controle over je hond, en vanaf een afstand is het dus niet op te lossen. de oorzaken van dit gedrag liggen dieper dus ik raad je aan om een gedragstherapeut in te schakelen. er kunnen vele oorzaken zijn. of ie geholpen is maakt dus geen hol uit. deze honden gaan lang niet altijd samen met andere honden als je het niet weet te sturen. het zijn namelijk honden die een kick krijgen van vechten. ieder die een dergelijke hond aanschaft moet weten wat dit in zal houden. dit soort honden zijn dus doorzetters, en een harde aanpak zal ook die kick teweeg brengen. niet zelf aan klungelen dus, maar hulp inschakelen voor deze doorzetters met super karakter.

Het slopen van honden is vaak een teken van verveeldheid. Ik weet niet welke hond je hebt, maar actievere rassen zal je toch minimaal een uur flink moeten laten bewegen.

Ik denk dat je moet beginnen met het castreren van je hond. Door het wegvallen van het testosteron zal hij al een stuk rustiger worden op den duur, dus ook een stuk handelbaarder. Staffords zoals je weet zijn hele lieve actieve honden en mits ze niet stak zijn getraind hele onstuimige honden. je ziet zelf ook het verschil tussen de teefjes en reuen. en het verschil dat testosteron met zich mee brengt. Dus niets ahhh zielig. castreren die reu!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100