Waarom loopt er tussen kippen één haan? Waarom niet zonder haan? Hij legt toch niks.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hanen hoeven alleen bij kippen te zijn voor de voortplanting. Niet voor het eieren leggen. Meerdere hanen zouden steeds vechten dus is een genoeg.

'Hij legt toch niks?' Nou....., soms toch wel!

Wij hebben geen haan! Nadat de eerste 'naar betere tijden' was vertrokken, hebben we een nieuwe gehaald, dat was geen succes (vals beest) en nu dus weer zonder. Gaat prima, gewoon nog rust onder de kippen (10 stuks).

Hanen hebben een natuurlijke neiging om elkaar te bevechten (territoriumgedrag). Dit wordt ook door mensen uitgebuit in hanengevechten. Vandaar ook het spreekwoord haantje de voorste. en wel meerdere kippen, want hoe meer kippen hoe meer eieren!

de haan zorgt dat er vrede blijft tussen de kippen. Als er geen haan is bestaat er meer kans dat de kippen elkaar gaan pikken.

ik vermoed dat in en kippenhok zonder haan er altijd een kip zal "opstaan"die de rol zal overnemen.

om hun te verdedigen.

Kippen onder elkaar zijn niet echt aardig, hebben altijd een pikorder. Het is gewoon een leuk gezicht, hoe die kip de haan versierd. Door nonchalant met haar poepertje voor de haan te pulseren. Daar weet die haan wel raad mee. Het is ook een leuk gezicht als die haan wat te eten vind. Dat eet ie zelf niet op, maar is voor zijn kippetjes. Hij maakt dan een bepaald geluid, waardoor alle kippen naar hem toe komen rennen. Als de haan zijn kop schud en die keelflappen flappen alle kanten uit. Dat vinden die kipjes geweldig om te zien, zijn dan helemaal onder de indruk. Wil je bevruchte eieren? Dan heb je een haan nodig.

Kippen zijn groepsdieren, er is meestal sprake van een toompje, 1 haan met 4 tot 5 hennen. Kippen kennen een zgn. pikorde d.w.z. dat er na de haan een bepaalde volgorde is waarin de kippen b.v. op stok gaan, de kippen in de hoogste pikorde slapen op de beste (hoogste) plek, de kippen in de hoogste pikorde krijgen als eerste de gelegenheid om hun graantje mee te pikken.

Hij LEGT op z'n minst het verband met verse kuikentjes! Er zijn echt wel kipperennen,waar meerdere hanen lopen .Zo zijn dus ook de hanengevechten uit ontstaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100