Wat is de beste (gebalanceerde) voeding voor een kat?

Ik heb zelf twee katten en ik hoor vaak van mensen dat droogvoer (=brokken) en water gewoon goed is. Dat daar alles in zit wat ze nodig hebben. Mijn moeder geeft onze katten dan ook alleen brokken en water, dit is het enige dat ze krijgen, alleen verder af en toe nog een kattensnoepje.

Ik kan me echter niet voorstellen dat dit de allerbeste voeding voor een kat is. Slecht zal het zeker niet zijn, maar wat is nou het beste voedingspatroon voor een kat?

Ik ben nu een poos alleen thuis en begin des te meer te twijfelen of ik er wel goed aan doe ze alleen vers water en brokken te geven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

allereerst, wat geef je voor brokjes? daar is nogal een verschil tussen. het voordeel van brokjes is dat het compleet voer is, alles zit er in. het nadeel is dat brokjes zorgen voor tandplak, itt tot wat wel wordt beweerd. ik probeer zelf het midden aan te houden. mijn katten krijgen een goede kwaliteit brokjes. verder ontbijten ze met eendagskuiken. daarnaast krijgen ze wisselend goede kwaliteit blikvoer, en vers vlees. ik voeg visolie en haarbalpasta aan het eten toe.

Met kattenbrokjes en een schoteltje water ben je heel goed bezig. ;) Zie bron voor meer informatie.

Bronnen:
http://www.licg.nl/12t/praktisch/kat-aansc...

De betere kattenvoeders zijn tegenwoordig zo uitgebalanceerd, dat er alles in zit wat een kat nodig heeft. Dus met brokken en water ben je inderdaad goed bezig.

Een goed merk brokken zit alles in dat een kat nodig heeft met natuurlijk voldoende vers water erbij. Af en toe een blikje natvoer omdat ze het lekker vinden,maar veel voeding zit er niet in want het merendeel bestaat uit water.

IAMS voor volwassen katten in 4 samenstellingen: met kip, met lamsvlees, met zalm en met zeevis. Alle katten deden en doen het er prima op, het helpt blaas- en gruisproblemen voorkomen en de conditie van uw kat neemt zienderogen toe. Verkrijgbaar bij de dierenspeciaalzaak. Overigens is er niets mis mee als je je kat brokjes geeft, als er dan altijd maar een schoteltje water bij is.

Bronnen:
http://www.avicultura.nl/html/kattenvoeding.html

Brokjes zijn tegenwoordig goed genoeg voor een kat. We gebruikten toen onze kat nog leefde alleen natvoer als de kat zijn anti-worm pilletje moest hebben, of een ander medicijn. Als je denkt dat brokjes te 'onnatuurlijk' lijken voor een kat, kan je natuurlijk ook altijd gewoon kip goed koken en dat aan hem/haar voeren. En anders zorgt poes er zelf wel voor dat hij of zij genoeg van alles binnenkrijgt (als poes buiten mag).

Natuurlijk brokjes en vers water. Je kan ook wel een schaaltje vlees/tonijn/vis/worst tussen de dag geven voor extra vocht. En zorg er voor dat er altijd VERS water is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100