Welke kat verhaart weinig?

Hoi,

Zoals al in de titel staat, welke kat verhaart weinig?

Elke kat verhaart natuurlijk wel( behalve een naaktkat dan) maar de ene meer en de andere minder.

Welke soort staat toch bekend om het weinig verharen?

Bedankt alvast!

Weet jij het antwoord?

/2500

Een Peterbald kat is een redelijk nieuwe soort naaktkat: gegarandeerd geen verharing! http://www.catterythorex.nl/peterbald.htm Toegevoegd na 2 minuten: Nog een soort naaktkat: de sphynx: http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/3783-rasomschrijving-van-de-sphynx-naaktkat.html

Ik heb gekeken naar Cats 101 bij Animal, volgens mij was het de Cornish Rex die het minste verhaart, maar die moet je wel regelmatig wassen. Als je het vraagt vanwege allergieën, kun je beter kijken naar Siberische katten, die verharen wel veel maar maken minder van het proteine waar mensen allergisch op reageren. Zie bron.

Bronnen:
http://animal.discovery.com/videos/cats-10...

Katten die weinig verharen vind je onder de raskatten: - Ragdoll. Deze heeft geen ondervacht. - Blauwe Rus - Rex - Siberische katten.

Bronnen:
www.dekattensite.nl › ... › Alles over de kat ›

een haarloze kat

Verharen doen ze eigenlijk allemaal, maar op een andere manier. Het verharen verschilt per dier, niet per ras. Regelmatig borstelen kan helpen alsook het soort voer. Hills en Iams hebben speciaal voer voor de vacht. Een beetje visolie over de voeding kan ook helpen. Zet het mandje van de kat niet naast de verwarming, maar op een koele plek in huis. Dat helpt ook tegen verharen. Tenslotte enkele rassen, waarvan men beweert dat ze minder verharen: Siamees Egyptische Mau Noorse boskat Britse korthaar Cornish Rexen Maine Coon De LaPerm (zie bron)

Bronnen:
http://www.kattenplaza.nl/rassen/raslaperm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100