Hoe kan ik mijn hond minder laten stinken van achter?

de scheten van minjn hond stinken zo erg dat ik me huis uit vlucht

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

haha, mooi plaatje van de kleine stinkerd :) gebit bekijken van de hond. zit het er netjes uit (niet rood, geen tandsteen, afgebroken of missende tanden, tanden met gaatjes) door pijn of slecht gebit kan een hond niet goed kauwen, dus hier kan een aanwijzing zitten. een volwaardig voer (liefst van de dierenarts want hier zitten natuurlijke grondstoffen in, in tegenstelling tot de duurdere bekende merken die hetzelfde kunnen bevatten, maar veel meer afvalstoffen hebben omdat de hond het niet, niet volledig, of moeilijk op kan nemen) de voerbak wat hoger plaatsen (er is een standaard voor in de handel) zodat er niet zoveel lucht naar binnen komt (en wat er niet binnen komt, hoeft er ook niet uit :) tussendoortjes even schrappen, wil je het toch geven, dan een brokje van het voer zelf. verbetert het niet langzaam na een aantal weken (week of 5) of verergert het voor die tijd. dan is het tijd om de dierenarts op te zoeken met een knijper op je neus. er kan wat aan de hand zijn met in/met het spijsverteringsstelsel. dus, proberen, maar wel in de gaten houden (maar dat zal vanzelf gaan neem ik aan) :)

Oorzaak lijkt mij de voeding die je m geeft Vraag t even na bij een dierenspeciaalzaak of dierenarts

is je hond tierig en gezond? bij een darmontsteking kan je nl ook de meest vreselijke winden ruiken. verder komt er natuurlijk uit wat je er in stopt. geef je hond goed voer, geen voer uit de supermarkt wat vol zit met onnodige vulmiddelen en geur-, kleur- en smaakstoffen. geef je hond ook regelmatig vers voer: rauw vlees is erg goed voor de darmflora, en niet alleen de geur zal verbeteren, maar ook de hoeveelheid ontlasting zal afnemen.

Ander voedsel geven. Net als bij mensen is ook bij dieren wat er uitkomt rechtstreeks verwant aan wat er in gaat. En hoe goedkoper / minder volwaardig het voer, hoe erger de lucht die er bij verwerking vanaf komt. Het kan een poosje uitproberen zijn van verschillende merken, maar met een juiste uitgebalanceerde volwaardige voeding, hoef je er eigenlijk vrijwel niets van te ruiken, en krijg je al helemaal geen ondraaglijke putlucht.

geef je hond elke ochtend en avond een droge bruine boterham. dat helpt bij veel honden.

Een aanpassing van hun menu kan helpen, zo als een evenwichtig vezelmenu dat de groei bevordert van goedaardige, weinig gas vormende bacteriën. Zorg ervoor dat uw hond veel beweegt en drinkt.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren...

je hebt geen goed voer...een paar weken terug is onze hond bij mensen geweest toen we op vakantie waren..ik had ze gezegt niets anders te geven als zijn eigen voer....ze hebben het toch gedaan...met het gevolg dat onze hond vreselijk stinkte..na een paar dagen zijn eigen voer gegeven ,was het probleem opgelost. we geven hem voer van PRINS

Net zoals vele anderen, heb ik hetzelfde antwoord. Naar kwalitatief beter voer gaan ( met veel vlees en weinig granen ). Ook is het belangrijk niet te kleine brokjes te geven, want dan kan jouw hond gaan schrokken. Met als gevolg dat de hond teveel lucht binnen krijgt en tsja, dat moet er wel weer uit.... Het scheten laten kan trouwens aanhouden tot drie maanden na het stoppen met het huidige voer. Het wenproces voor het gehele lichaam duurt drie maanden, zolang duurt het voordat de nieuwe voeding helemaal in het `systeem` is opgenomen.

Mijn hond krijgt biologisch diner samengesteld uit ontsloten maïs, gerst rijst wortel stukjes garnalen etc een speciaal mengsel voor de hond. Daar doet ie t erg goed op. Van te veel brokken ( verschilt wel per brok) gaan ze ook meer stinken. Op dog chow doet mijn hond t goed maar dit kan per hond verschillend zijn. Goed om uit te sluiten of er niet iets medisch is. Zo niet een proberen met verschillende merken brokken. Zou ik doen. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100