Als je een dierenambulance belt, kost je dat dan geld?

Dus als een dier die niet van jouw is in problemen zit of gewond is.
Ik heb van vroeger wel eens gehoord dat dit je dan wat geld kost? Is dat zo, was dat zo en hoe is dat nu?

Toegevoegd na 22 seconden:
Behalve de 'belkosten' dan!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee, wij rijden gratis voor dieren zonder eigenaar, of waarvan de eigenaar niet bekend is. ook spoedritten van bijvoorbeeld aangereden huisdieren zijn gratis, of de eigenaar nu bekend is of niet. de noodzakelijke inkomsten krijgen we via onze donateurs, en via bestelde ritten. dat zijn ritjes met dier en eigenaar naar en van de dierenarts, die op voorhand worden geregeld en niet direct spoedeisend zijn.

Nee dat is gratis.

Nee als er geen sprake van misbruik is zijn hier geen kosten aan verbonden. Er zijn wel gevallen waarin de kosten verhaalt zijn. Zowel op de eigenaar van het dier (zie link) als op degene die misbruik maakt van de diensten.

dat ligt er net aan,is het bv een hond of kat wat wel op jouw terrein is(oprit),moet je kunnen bewijzen dat hij niet van jouw is,en dan kun je dat het beste via de politielijn bellen (niet de 112 lijn),deze bellen dan de dierenambulance,is het op de weg of een wild dier kun je rechtstreeks de dierenambu bellen,dit alletwee zonder kosten. Is het je eigen huisdier dan uiteraard betaal je zelf de kosten Zo is mij tenminste uitgelegd door dierenambu. zelf,door helaas zelf veel ervaring ermee opgedaan. Gewond hert in tuin,vos,kat met epilepsie wat niet van ons was,buizerd,nest jonge spitsmuizen bij hoosbui opgespoeld(deze heb ik trouwens zelf gevoerd en weer uitgezet),gewonde uil,en haas verstrikt in onze draad. Dus ben inmiddels ervaringsdeskundige.

wij rijden gratis. zodra er bvb een kat gevonden word, en de eigenaar meld zich betaal je ritkosten van onder de 25 euro. je kan de ambu ook bellen voor taxi ritten van en naar de dierenarts, daar betaal je ook ritgeld voor. heb je een gewonde zwaan ofzo komen ze die gratis ophalen omdat het niet jou eigendom is.

Nee, kost je geen geld. Wel kijkt men eerst of het echt nodig is om te komen. De dierenambulance draait op vrijwilligers grotendeels, en daar is ( mede door bureaucratie) een tekort aan. Maar je hoeft dus niet te betalen daarvoor. Het ophalen van een dier was gratis en is nog steeds zo, tenzij het om je eigen dier gaat. De dieren gaan namelijk allemaal in eerste instantie naar het asiel. Maar met je eigen dier ga je ook doorgaans naar de dierenarts, en niet met de dierenambulance mee.

Bronnen:
Eigen ervaring ( ex-medewerker dierenambulance)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100