samenwonen, nieuwe inrichting en nu vernielen mijn katten de bank en stoelen HELP!!!

wat kan ik hier aan doen?

bij mijn oude bank gebeurde het minder en bij de stoelen helemaal niet.

alleen de jongste kat pakt de krabpaal.
de oudste van het stel kijkt je tevoren ook echt aan alsof ie zeggen wil: en wat ga je er aan doe?!

ik wil liever geen hoezen over mijn stoelen.
de keep away spray werkt maar half half en krabpalen en matjes heb ik dus al.
en ze komen gewoon buiten waar ze zich ook uit kunnen leven.....

Toegevoegd na 1 week:
Ps: ik ben niet van huis veranderd en ze vinden mijn vriend erg lief

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat je kan proberen is de plekken waar ze slopen in sprayen met azijn, daar hebben ze echt een hekel aan, en houd de plantenspuit in de aanslag en dan niet op sproei stand maar een straaltje.. Als je dat consequent blijft doen heb je kans dat het ophoud. Bij mij in elk geval wel.. Succes

Je kunt katten iets afleren te doen door met een plantenspuit dak kat te spuiten zodra hij begint te krabben! Toegevoegd na 2 minuten: Ook gaat net als bij varkens op geef ze wat te doen, zoals voldoende speeltjes en een krab matje waar het wel kan (krabpaal is minder omdat dit veel weg heeft van de bank.

Katten de deur uit. Of je partner de deur uit. Dit gaat natuurlijk niet werken en gaat vroeg of laat fout. Maak rap je keuze voor het te laat is! Succes!

spray wat feliway op de krabplekken, of haal een wattenschijfje over de wangen van je kat (van mondhoek naar achteren), en wrijf dat over de krabplaatsen op de bank en stoelen. herhaal dit regelmatig. het idee er achter is dat de plek al zodanig vertrouwd ruikt, dat hij niet meer gemarkeerd hoeft te worden. kijk verder eens naar de plek van de krabpalen. staan ze bij doorgangen/ uitgangen? de plaats kan bepalend zijn of de kat ze gebruikt ja of nee. een plank bij de buitendeur zal intensiever gebruikt worden dan een midden in de kamer. straf je kat niet, maar pak hem op als hij krabt op ongewenste plekken, en zet hem neer waar hij wel mag krabben. succes!

Hoi Ostraat, Dit is een hele moeilijke vraag. Ik herken het nog heel goed, toen we in 1997 twee katten handen en twee nieuwe banken. De ene kat was braaf en liet de banken met rust, de ander (het 'dochtertje' van de oudere kat) niet. Mijn ouders probeerden dit af te leren door meteen op het moment dat het gebeurde op luide toon te zeggen 'NAAMKAT NEE!!!'. Dit leek ze heel erg te begrijpen. Echter de krassen in de bank bleven toenemen. Op een gegeven moment waren wij met het hele gezin weggeweest en liepen we vanaf de auto terug naar huis. Vanaf het raam konden we zie dat ze (7 jaar) aan de bank zat te krabben. Ineens spitste ze haar oren (ze had in de gaten dat wij er aan kwamen) en ging ze als de wiedeweer op het kleed liggen. Tja, ze snapte dus wel degelijk waar ze mee bezig was. Als u niet aan de hoezen wilt dan zou u: 1) Toch kunnen proberen door gelijk te reageren als uw kat weer bezig is. 2) Toch gaan voor een wat goedkoper bankstel, waarbij krassen niet zo zichtbaar zijn (vooral geen leer) 3) de nageltjes van uw kat kunnen laten knippen: 'Wat tot nu toe redelijk helpt is toch elk half jaar zijn nagels laten knippen. Bij de dierenarts, kost bij ons 18 euro. Niet dat hij het daarmee afleert, maar de bank raakt in elk geval niet beschadigd.'

Bronnen:
http://forum.viva.nl/forum/list_message/1170507

Gek genoeg moeten de katten wennen aan de nieuwe inrichting! Met krabben geven ze hun luchtje af, net als aan een krappaal trouwens..

Het kan ook een teken van stress zijn, wat ik jouw verhaal best een logische verklaring kan zijn. (Een nieuwe omgeving).

Alles wat nieuw is, willen katten graag inwijden. Ze gaan niet voor niets altijd pontificaal op elke plastic tas zitten die je mee naar huis brengt ;) Het enige wat (volgen mij) helpt, is je kat heel consequent in zijn nekvel pakken, weg zetten en "nee" zeggen, elke keer als hij iets bij jouw meubels doet wat je niet wil. En wat vooral ook belangrijk is: je meubels op dezelfde plek laten staan. Elke verandering zien katten weer als een nieuwe aanleiding om even goed op ontdekkingsreis uit te gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100