Mijn hond gaat in de vensterbank tekeer als er een hond voorbij komt. Hoe kan ik dit afleren?

Mijn hond van 2 springt heel vaak vanaf de bank op de vensterbank. Zodra er een hond voorbij komt gaat ze als een razende tekeer en blaft de hele buurt bij elkaar.
Het is geen oplossing door mijn bank weg te halen bij de vensterbank, want daar is geen ruimte voor. Hoe kan ik haar dat blaffen afleren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wij gebruiken de plantenspuit;)

Jouw hond denkt dat hij de roedelleider is en door te blaffen geeft hij aan dat hij in jullie huis de baas is. Neem de leiding over en corrigeer hem kort maar krachtig (blijven herhalen) tot hij ermee stopt. Jij bent de roedelleider en jij bepaalt wat er gebeurt. Hij moet volgen. Je kunt hem met je vingers een korte maar voelbare tik in zijn flank geven en er eventueel geluid bij maken (foei, nee o.i.d) Nooit zijn naam gebruiken bij het corrigeren.

Vaak heeft een hond dan teveel energie: kan-ie vaak en veel rennen? Speel je veel met hem? Als een hond zijn energie niet kwijt kan, dan kan hij gefrustreerd gedrag gaan vertonen (het vensterbankgedoe bij jou). Die energie moet-ie nou eenmaal kwijt, hoe dan ook. Dus om te beginnen, als hij niet voldoende kan bewegen: ga dat met hem doen. Meestal speelt er meer en is er een verstoring van de leidersrol. Ziet je hond jou als leider, dan zal hij achter jou lopen bijvoorbeeld, dan gaat-ie automatisch opzij als jij eraan komt etcetc. Misschien is het een idee om te kijken naar de Dogwhisperer op National Geografic, in ieder geval iedere vrijdagavond. Cesar Milan bespreekt daar grote gedragsproblemen van honden en pakt meteen de baasjes aan.

Onze hond slaapt als hij thuis is. Waarom? Omdat een hond VERPLICHT 18 uur per dag moet slapen. Dit is typisch gefrustreerd gedrag. Je moet hem goed uitlaten: Laten spelen, rennen etc. etc. Maar denk ook aan denkspelletjes, speuren(Kan je zeer zeker ook thuis doen!) en trucjes aanleren! Na een "sessie"(Wandelen, spelen, leren etc.) stuur je je hond verplicht naar zijn bench/mand toe. Hou dit altijd leuk door hem te belonen als hij erin ligt! Je zal zien dat hij snel gaat slapen. Zo zal hij geen gefrustreerd gedrag meer vertoon omdat activiteit-rust in balans is! Lees ook even dit: http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_359-Wat-is-er-met-dominantie%3F.php

Door het te verbieden zonder z'n naam te gebruiken en hem naar 'n andere kamer te sturen met de deur dicht. Of in z'n mond sturen .Niet aaien als hij er inligt, en geen hondenkoekje geven . Tussen de maaltijden geen hondenkoekjes geven , want dan slaapt hij niet meer . Want hij blijft alert om te kijken of hij nog iets krijgt.Als je hem tussendoor iets geeft ,dat alleen doen als je eerst z'n naam genoemd hebt.

het kan waak of verdedigingsdrang zijn van de hond. met het verplaatsen van de bank neem je de oorzaak niet weg. honden die het hoogst in rang staan hebben deze driften en drang het meest. hun zijn namelijk de honden die alarm moeten slaan en moeten laten blijken dan hun stem en bedoeling doorslaggevend zijn. nu is het natuurlijk het geval dat een hond niet bovenaan in rang hoort te staan. we hebben immers een deurbel en je hond is niet bedoeld als waakhond. het probleem ligt dus ergens anders. de hond moet ergens het idee krijgen dat ze opperteef is en het haar taak is. dit zou je dus uit haar hoeft moeten halen door te laten zien dat niet zij, maar jij en alle anderen dit voor je rekening nemen en niet accepteren. beginnen met zelf eerst eten en dan de hond, de hond pas bij je laten komen als JIJ het zegt en niet wanneer de hond het bepaald. slaapt de hond bij je dan zou je dit ook af moeten schaffen, hond niet voor je laten lopen bij het wandelen, zelf als eerste door de deur en pas daarna de hond. jij bepaald wanneer je gaat spelen met de hond en jij bepaald wanneer je stopt met spelen. geef je eten mag de hond pas eten als JIJ zegt dat het mag, en niet wanneer je hond zich opdringt en wil gaan eten nog voor de bak op de grond staat. hierdoor beseft de hond dat de hoogmoed toch wat te hoog gegrepen is en dat JIJ de regie hebt. in principe moet het zo zijn dat de hond dit soort dingen doet met jou goedkeuring en je regels accepteer JIJ bent de leider immers. komt er een hond langs (niet hele dag posten je kan met iemand afspreken) dan voorkom je ten eerste dat de hond op de bank springt als er een andere hond langs komt. de bank is namelijk van jou en deze eis je op. de hond mag alleen met JOUW toestemming op de bank. deel 1 deel 2 in reacties

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100