Waar moet je op letten als je een schaap koopt.

Sorry als het hier niet bij hoort. Het schaap word trouwens geen huisdier maar gewoon een weide schaap.
Kijk, dit is het punt:
Over 2/3 jaar verhuizen we. Daar hebben we een paar weides waar dus een paar dieren op zouden kunnen staan. Maar dan moeten we wel weten waar je op moet letten als je een schaap wilt kopen.

Met schapen hebben 2 van de vier in onze familie mee gewerkt, als hulp op een boerderij. We weten dus hoe je ze moeten voeren en hoeveel, hoe je ze mee moet lokken, inenten voor blauwtong, oormerken, pootjes knippen (de nagels), scheren, en belangrijk: hoe ongelooflijk sterk die schapen zijn.
Maar waar moet je nu echt op letten als je een schaap wilt kopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou als ik u was, de boer waar de familie gezorgd heeft voor de schapen vragen om mee te gaan bij het schaap kopen. En veel op schapenmarkten (zijn die er ?) gaan kijken

Schapen zijn best sterke grazers. Een ruime wei, schaduwplekken en een beschutte plek/hok waar ze kunnen schuilen en waar het droog is. Maar wat ook belangrijk is, een schaap is een kuddedier en vind het niet prettig om alleen te zijn, dus zorg voor nog een schaap of een ander dier.

het is belangrijk dat een schaap zwoeger vrij is (dat hij niet de hele tijd hoestbuien heeft) zwoeger is namelijk erg besmettelijk en als je hem dan bij de ram wil doen zijn er veel boeren die dat niet willen omdat de ram dan ook zwoeger heeft en dat weer doorgeeft aan de rest

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100