Waar koop je zo'n hondje( een Pug hondje-zie foto)en hoeveel kost zo'n hondje?

En wat kost zo'n Puggie per maand:aan onderhoud( eten enz) en hebben ze veel aandacht nodig, of verschilt dat per hond ?
Alle info is welkom!:)

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou de Pug hond{Mopshond} kopen bij een erkende fokker en die kun je wel vinden via google. De kosten van zo n hondje aan onderhoud is gelijk aan een zelfde formaat hond. Je moet tellen op een gemiddelde van 50 euro per maand met dierenartskosten en voeding meegeteld. Toegevoegd na 4 minuten: De aanschafprijs is wel duur bij een goede fokker zie link

Bronnen:
http://www.freewebs.com/zwartemops/watkost...

Wij hebben sinds ongeveer een maand een klein hondje, van een fokker met erkende stamboom. De aanschafprijs was 900eu en ik denk dat we aan bijkomende kosten al ruim 1000 euro verder zijn. Je moet denken aan de spulletjes die je nodig hebt voor de hond (bench, voerbak, mandje, riem), medische kosten (chip, inentingen, ontwormen, ontvlooien) en kosten voor de puppycursus (100 euro voor 8 lessen) Dit zal vast wel iets goedkoper kunnen maar bespaar vooral niet op de aanschaf van de hond zelf zodat je weet dat je een hondje hebt dat in goede omstandigheden is geboren met ouders waar ook goed voor gezorgd wordt!

Ze kosten niet erg veel, zoals elke hond (standaard!) Een zak eten en dat was het. Alleen in het begin kost het wat meer, hond kopen, voerbak, mand, bench, riem. En elke hond heeft veel aandacht nodig. Onthoud: Jij hebt je vrienden, werk en familie. Een hond heeft alleen jou! Jij bent God voor die hond, laat hem dus niet zomaar in de steek of vaak alleen.

Je hebt al vele goede antwoorden en reacties gekregen over prijzen van rashonden, kosten van onderhoud en de problemen van specifiek dit ras bij de reacties..... ik vind dat laatste wel iets om heel goed te overwegen trouwens....!!!!! Als aanvulling: ik heb het idee, dat je nauwelijks weet wat het hebben van een hond inhoudt: de trainingen, de rol van roedelleider, de mogelijke gedragsproblemen van honden (die je vaak zelf veroorzaakt) etcetc. Ik raad je daarom aan om te kijken naar het programma The Dogwhisperer, iedere vrijdagavond op National Geografic. Cesar Milan helpt mensen met probleemhonden. Zeer leerzaam en interessant vind ik, niet alleen als je al een hond met problemen hebt, maar ook om problemen te voorkomen of om te kijken wat het hebben van een hond allemaal met zich meebrengt.

Antwoord over de Mopshond is al grotendeels gegeven, en inderdaad: goede antwoorden al. Ik zou je willen aanraden, zoals ik al als reactie had gezegd, om niet meteen voor een mopshond te gaan omdat je hem mooi uit vindt zien. Als ik een prachtige hond zou zien, waarvan het karakter 99% bij me zou passen, zou ik hem niet nemen. Simpelweg omdat het niet goed is om je te laten verblinden door het uiterlijk. Er zijn massa's mooie honden, en elke hond is mooi op z'n eigen manier. Het uiterlijk vergeet je snel hoor, denk daar aan! Ga liever voor het karakter. Er zijn een paar goede tests op de markt zoals de K9 Breed Selector, maar je kan je ook registreren op een hondenforum voor advies te vragen! Natuurlijk kan ik je ook helpen! Mopshonden staan(Ik heb het gecontroleerd) op de 4de plaats van de ongezondste rassen. De kans dat je hondje in enige mate gezond is is nihil! Ookal heeft je hondje de beste ouders van de hele wereld, dat doet er niet toe. Dit ras heeft erfelijke gebreken, én erfelijke ziektes. Erfelijke ziektes zijn te voorkomen door de ouders te testen, maar erfelijke gebreken zitten in het ras gefokt. Hier een mooi overzicht: http://mops.vanhummel.nl/gezondheid.htm Alhoewel ik zie dat Syringomyelia er niet bij staat, deze moet je ook zeer zeker in acht nemen! Hier staat het karakter van de mopshond in een notendop beschreven: http://www.commedia-mopshond.nl/index.php?option=com_content&view=section&id=5&Itemid=53 Wil je dan alsnog een mopshond kopen? Koop dan álsjeblieft een mops hond via de erkende rasvereniging: http://www.commedia-mopshond.nl De mopshond komt trouwens in 4 kleuren voor: Fawn/beige, zwart, zilver en Abrikoos. Over de prijzen heb je al genoeg informatie gekregen zie ik. Lees je goed in vóórdat je een mopshond koopt, en registreer je zeer zeker op een hondenforum! Hondenpage is zeer zeker aan te raden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100