Wat een een goed/veilig halsbandje voor de kat die ze niet verliezen?

Mijn katten verliezen nog al eens hun halsbandjes. Op zich geen drama, maar er zit dan ook nog zo'n dure penning met adres aan. Zonde van het geld!
Wie weet er een veilig bandje wat ze niet snel verliezen? Ik gebruik graag een penning (ze zijn al gechipt) omdat voor mensen erg makkelijk afleesbaar is. Op het bandje schrijven is niet lang leesbaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als medewerkster bij de dierenambu kan ik wel zeggen dat er eigenlijk geen veilige bandjes bestaan. je hebt bandjes die bij het minste of geringste losschieten, maar die verliezen ze zo vaak, dat je die wel per gros kan inkopen. bandjes zonder elastiek kunnen ze zich aan verhangen. bandjes met elastiek kunnen ze hun onderkaak achter krijgen, of kunnen onder hun oksel vast komen te zitten, met de meest vreselijke wonden als gevolg.

Je hebt ook van die kokertjes met een briefje erin. Die zijn maar een paar euro en goed leesbaar.

Er zijn halsbandjes die een stukje elastiek er tussen hebben. Daaraan kan dus ook je penning hangen. Grote voordeel van deze bandjes zijn dat je poes zich niet kan ophangen als ze er achter blijft hangen

je hebt ook hangertjes met een briefje en daar staat zijn naam, adres, telefoonnummer in, en een veilige halsband is een halsband die niet snel maar wel makkelijk afgaat! anders kan je kat stikken als hij bijv. over een schutting heen gaat, dan kan hij blijven hangen aan zijn halsband!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100