Wat is dit voor kikker?

Deze was een beetje aan het uitdrogen in de zon nu beetje water gegeven en straks naar de sloot brengen denk ik? Wat is dit voor kikker en waar kan ik m het beste vrij laten?

Toegevoegd na 32 minuten:
Extra info: de kikker liep in onze tuin, waar geen doorgang naar buiten zit. Ik denk dat hij een slachtoffer van een kraai was o.i.d. We gaan zo een goed plekje zoeken. Dat wordt lastig midden in de stad!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja hoor het is gewoon een bruine kikker en dit soort kikkers komt alleen in het water om eitjes te leggen, of soms als het erg warm en droog is neemt hij nog wel eens een bad, maar normaal gesproken is dit een landdiertje, dat vooral in de nacht actief is, maar ook op regenachtige zomeravonden. Deze kikker kan niet kwaken, hooguit een beetje brommen in de paartijd. De kleur is zeer variabel, van geheel bruin zonder spikkels en vlekke, tot geheel gestreept, gespikkeld of gevlekt maar ook in de kleur van geel, lichtbruin, rood en zelfs oranje achtig een enkele keer zelfs groen, zodat hij dan snel verwart wordt met de groene kikker die wel kan kwaken. Laat hem maar weer gewoon in je eigen tuin los en graaf met deze droogte een flinke bak met water in de grond ergens uit de zon. Plaats hem dan in die bak, hierna gaat hij vanzelf wel de goede kant op. Hij eet veel slakken op in je tuin en is dus erg nuttig. Bruine kikkers kunnen over tuinmuurtjes heen klimmen of er onder door graven.

Ha, die Thescientist; Ik weet niet wat voor soort het is, maar als er slootwater bij je in de buurt is zou ik hem daar vlakbij loslaten. Dan kan hij (of zij....) zelf kiezen voor de plomperd of de wallekant.

hoi, laat hem maar gewoon bij de oever van de sloot los dan zoekt hij het zelf wel uit volgens mij is het een land kikker gr, Toegevoegd na 1 minuut: zoek maar op google afbeeldingen landkikker, dan zie je deze ook dit is waarschijnlijk een landkikker laat hem maar los waar je hem gevonden hebt

Voor zover ik het kan zien, houd ik het op de bruine kikker. 1 van de meest voorkomende kikkers in ons kikkerlandje.

Bronnen:
http://www.kikkersite.nl/fbruinekikkers.php

Bruine kikker denk ik

Dit is inderdaad een bruine kikker. Deze kikkers zijn de eerste kikkers die je hoort in het voorjaar. Ze zijn herkenbaar aan een bruin driehoekje achter het oog. Bovendien kwaken (eigenlijk meer brommen) ze met behulp van een keelzak. Bruine kikkers kunnen ook groen zijn... De groene kikker is herkenbaar aan de transparante kwaak ballonnetjes die bij het kwaken uit de wangen tevoorschijn komen. Alle kikkers hebben water nodig, maar ook een plekje om er uit te klimmen...anders verdrinken ze uiteindelijk...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100