Waarom komt een spinnenweb steeds op dezelfde plek terug?

Blijft een spin dan echt op dezelfde plek 'wonen'? We hebben bij het tuinhek elke dag een nieuw spinnenweb, ik moet hem steeds slopen om de deur open te maken. Maar is dit gewoon toeval of blijft een spin echt op een plek??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een spin zal een web weven op een plaats waar dat voor hem mogelijk is en waar hij verwacht veel te vangen. Kennelijk voldoet de plek die je noemt voor een spin. Het hoeft niet altijd dezelfde spin te zijn, als je steeds het web sloopt dan zal de spin op den duur vinden dat het niet de moeite loont. Maar dan zal wellicht een volgende spin zijn kansen beproeven. Gr. Koos

De spin voelt zich daar op z'n gemak.

Bij mij thuis komt ook de spin steeds terug op de zelfde plaats en dat is bij een hoek waar de klimop zit. Er zitten natuurlijk veel beestjes in de klimop. Als je de spin dood maakt (niet leuk) dan kan het een tijdje duren voordat er weer een nieuwe web zit maar vaak zitten er meer spinnen in de buurt en dan heb je gelijk weer een web.

Onze zeer veel voorkomende kruisspinnen, zoeken bewust een open plek waar het doortocht, hebben ze zo een plek gevonden, en valt er wat te vangen/eten, dan blijft de spin er een tijdje wonen en zal iedere dag opnieuw een web maken. Zo zijn er ook spinnen die graag in huis leven, in een hoek bij het plafond, of spinnen die het liefst tegen de buitenmuur van het huis leven, onder dakgoten zijn weer anderen en er zijn zelfs ook spinnen die geen web maken maar die kunnen springen, zo zal ieder soort zijn eigen voorkeur hebben wat betreft de plaats om een web te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100