Onze guppie is vandaag zelf uit zijn kom gesprongen. Waar komt dit door?

De kom staat niet in de zon o.i.d. en we hebben geen poes.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een vissenkom moet een prettige ruimte zijn voor een visje om te leven. Guppen leven in schooltjes en zoeken elkaar steeds op, maar ik begrijp dat je er maar eentje hebt, dat is dus niet echt gezellig. En een vissenkom al helemaal niet, dus floept hij er soms uit. Zit er wel voldoende groen in?

Te weinig water? Als wij de bak verschonen en de vissen even in een klein kommetje doen met een beetje water dan springen ze er ook uit.

Hebben jullie een ronde, bolle kom? Want het schijnt dat vissen daar enorm depressief van worden en dan gaan ze rare dingen doen, waaronder uit de kom springen. Heel hun beeld wordt verdraaid, waardoor ze een soort van gek worden. Het beste is altijd een rechthoekig aquarium.

Dit kan komen doordat er teveel water in de kom zit, dan springen ze eruit, evenals met weinig water zoals hierboven staat hoewel die kans kleiner is, een kom is vaak redelijk hoog. Toegevoegd na 14 minuten: Wij hebben het zelf ooit met onze goudvis meegemaakt dus vandaar dit antwoord ;)

Als er te veel water in de kom zit dan kunnen ze daar makkelijk over heen gaan! Dus blijf minstens 5 cm onder de rand dan weet ik zeker dat het niet meer gebeurt! Zo ja dan sluit ik me aan aan de andere antwoorden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100