waarom krabt mijn hamster zich zo vaak?

ik heb net een hamster gehad van mijn buurmeisje, want die hadden er twee maar die vechtte alleen maar met elkaar, en nou heeft ze er een aan mij gegeven, maar die krabt zich zo vaak, waar kan dat aan liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat je hamster zichzelf zo nu en dan krabt is niet ongewoon. Veel hamsters doen dit voor, tijdens of na hun wasbeurt. Krabt je hamster zich extreem veel dan zijn meerdere oorzaken mogelijk, zoals mijt, luis of vlooien. Als je hamster luizen of vlooien heeft kun je het beste naar de dierenarts gaan voor een geschikt middeltje.

Bronnen:
www.dehamster.nl

vlooien..!?!?

Als je zeker weet dat het dier geen parasieten heeft, dan zou het ook kunnen dat z/hij last heeft van stress, bijvoorbeeld omdat er ineens geen ander meer is om mee te vechten, of omdat z/hij verhuisd is. Als het beest behandeld is tegen vlooien en dergelijke en zich nog zo krabt, probeer dan uit wat er gebeurt als z/hij genoeg speeltjes heeft en genoeg aandacht krijgt.

Misschien heeft de hamster vlooien? Heeft de hamster kale plekken op zijn huid? Dan kan die ook schurft hebben! Of hij/zij heeft gewoon de hele tijd jeuk maar dat lijkt mij van niet.

Kijk even of ze vlooien of schurft heeft. Vlooien herken je aan zwarte puntjes die weg springen en van schurft krijgt de hamster kale plekken. In geval van schurft gelijk ingrijpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100