De buren hebben een overmatig blaffende hond. Stel, het lukt me om afspraken te maken over de duur dat die hond blaft op een dag.

Wat is dan redelijk? Kan ik een uur per dag eisen (en anders ga ik naar politie, gemeente e.d., ze zijn een beetje agressief)? Ik ben al een paar keer langsgeweest.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het beste is om bij de 'baasjes' deze klacht neer te leggen. Is het een jonge hond, dan zou een honden gedrag cursus kunnen helpen. Bij huurwoningen kan de woningbouw bemiddelen. Anders een verzoek aan de wijkagent. Hi kan dan eens kijken hoe ernstig de overlast is.

Die optie lijkt me onhaalbaar je kan beter eens kijken of je kan helpen met het stoppen met blaffen in zijn geheel. Het ligt er natuurlijk aan wanneer hij blaft,.. waarschijnlijk als de buren van huis zijn en hij alleen is ? ik heb wel eens gezien dat je met een stereo die je keihard aan zet op het moment dat de hond gaat blaffen dat hij dit als afstraffing ziet en hij dan stopt je zou een verlengsnoer naar je huis kunnen leggen en zodra hij begint te blaffen de stekker er in ? dar schrikt hij van zal zeker een tijd kosten maar is een optie

Een hond kan zich niet aan regels houden, je kan niet tegen een hond zeggen wanneer hij wel of niet mag blaffen. De baasjes kunnen het misschien wel proberen te voorkomen maar ze kunnen er zelf niks aan doen als de hond gaat blaffen als ze weg zijn.

De baasjes zijn ten alle tijde verantwoordelijk voor de hond ook als ze niet thuis zijn, probeer meerdere buren te vinden die hetzelfde vinden , zeg er vervolgens iets van. Probleem is wel , hadden ze de hond voordat jij er kwam wonen of is de hond later er gekomen

Als de hond echt overlast veroorzaakt, heb je het recht om er tegen te klagen, want volgens de wet heb je het recht op woongenot. Als eerste moet je de buren in de gelegenheid stellen er iets tegen te doen en zoals ik begrijp heb je dat al gedaan en werken ze niet mee. Heb je een huisbaas of woningbouw of is het een eigen huis? Een woningbouwvereniging of huisbaas is dan de eerste die je ervan in kennis moet stellen van het feit dat je geen woongenot ervaart. Zij moeten er iets aan doen en zullen dan meestal een gesprek met de buren aangaan om ze op hun plicht te wijzen, nl. geen overlast bezorgen aan andere bewoners. Het sterkst sta je als je meerdere buren/omwonenden vraagt om mee te ondertekenen dat zij hier ook last van hebben. Maak eens een schema en schrijf op op welke tijden de hond blaft. Zo kan je precies de hoeveelheid overlast in kaart brengen. Ben je zelf de eigenaar, dan zal je de politie in kennis moeten stellen. Zij zijn dan de aangewezen personen om iets met de klacht te doen en zeker wanneer je er meerdere klagers bij hebt. Zij zullen ook eerst een gesprek aangaan met de hondeneigenaars en bij niet naleven van de regels krijgen ze een verbalisatie. Blijft het zo dat de buren er niets mee doen en de overlast gewoon blijft bestaan, dan wordt de hond weggehaald. De buren kunnen er echt wel iets aan doen door bijv. een zg. 'blafband' aan te schaffen. dat is een halsband die een elektrisch schokje geeft zodra de keel van de hond gaat trillen van het blaffen. Weigeren ze gewoon dan is het niet anders, dan moeten ze gedwongen worden. Laat je dus niet intimideren en kom op voor je woongenot.

Er zijn apparaatjes voor. http://www.dealextreme.com/p/sound-activated-viberating-bark-stop-collar-for-dogs-bark-control-25897 Dit modelltje trilt, meer niet. geen lichte schok, gewoon een tril. Je zou vriendelijk naar de buurman kunnen stappen en zeggen dat je graag een vriendelijke oplossingen wilt voor het blaffen, en dat je een apparaatje hebt gevonden die een heel licht trilt als de hond gaat blaffen. Het is niet duur en voordat je het op de hond probeert, kan je zelf testen hoe het voelt als er wordt geblaft. Het trillen stelt niks voor, maar het zorgt wel dat de hond afgeleid wordt en stopt met blaffen. Er zijn ook versies met ultrasoon geluid, waarbij je de hond moet leren te stoppen en het geluid laat horen, dan leert hij dat het geluid die functie heeft. En eentje met een hele lichte schok of met afstandsbediening. Ik zou als eerste voor dat tril ding gaan. Omdat die het meeste kans van slagen heeft ook voor het baasje om het te accepteren.

Bronnen:
http://s.dealextreme.com/search/Bark%20Control

je kan geen afspraken maken over hoelang die hond mag blaffen. die hond begrijpt dat niet. Hij/zij snapt niet van 13 -16 mag ik blaffen daarna niet meer bijvoorbeeld. Je kan wel dit aangeven bij je buren, hopelijk sta je op goede voet met je buren of je maakt een brief of iets dergelijks je zou kunnen aangeven dat je het erg vervelend vind dat hun hond regelmatig blaft. en kunnen adviseren om naar een honden gedragstherapeut te gaan die kan denk ik wel helpen. Sterkte en succes!

een hond zal geen klokkijken en een reden hebben om te blaffen. deze zal dus achterhaald moeten worden door de baas. als je al een paar keer langs bent geweest en het heeft geen zin kan je de woningbouw benaderen als je een huurhuis hebt. anders kan je melding doen van geluidsoverlast. blijven bellen als je last hebt, noteer wie je gesproken hebt en op welke dag zodat je hier op terug kan vallen. je kan nog een allerlaatste poging doen bij je buren, maar doe dit dan schriftelijk (kopie van brief bewaren voor jezelf) zodat ze niet kunnen zeggen dat ze nergens van weten. als de agressief zijn maak je hier ook melding van, anders bluffen ze je af en sta je helemaal met je rug tegen de muur. succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100