Mijn hond wil de tuin / kennel spontaan niet meer in?

Als ik van mijn Cocker Spaniël vraag om de kennel in de tuin in te gaan, dan gaat hij liggen en moet ik hem dragen. Eerst gaat hij als een zuignap op de grond liggen en als ik dichterbij kom dan gaat hij op zijn rug liggen pissen. Dit is ineens spontaan allemaal en ik het geen idee waar het vandaan komt. De andere honden rennen gewoon naar de kennel maar pruillip wil niet mee. Met voer lokken werkt niet. De tennisbal wil hij niet. Negeren heeft geen zin want dan gaat hij ineens heel erg aanhankelijk doen. Als ik hem terug zet op zijn poten dan is het dood gewicht. In de kennel is niks veranderd. Dus hoe krijg ik hem zo ver dat hij weer vrolijk naar de kennel rent.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij heeft waarschijnlijk toch een nare ervaring opgedaan in de kennel.Ergens van geschrokken,lawaai of iets dergelijks.Je moet ervoor zorgen dat de kennel weer prettig voor hem wordt.Neem hem zonder te weifelen mee naar de kennel b.v aan de riem en blijf dan een poosje bij hem voor een spelletje.Koop een leuk nieuw speeltje voor hem die hij in de kennel krijgt.Ook een lekker knauwbot alleen voor in de kennel.Ga dan gewoon weg zonder op hem te letten.Sucses!!

Misschien is Pruillip door de andere honden aangevallen. Zitten er niet te veel honden op een te kleine ruimte? In dat geval krijgt het "onderdeurtje" de klappen. Zoiets gebeurt altijd als de baas er niet bij is. Er moet iets gebeurt zijn, kan niet missen. Als hij op zijn rug zijn urine laat open is er van zoveel onderdanigheid sprake, dat je hem niet eens mag straffen voor zijn gedrag. Zoek dus uit wat er is gebeurd en plaats deze hond tijdelijk niet met andere honden in één ruimte als je er niet bij bent.

om welke reden dan ook heeft de hond angst voor de kennel. in de kennel zelf hoeft er niets veranderd te zijn, in zijn ervaring met de kennel is wat veranderd. lokken helpt in dit geval niet want hiervoor is de angst te groot. je zal er dus voor moeten zorgen dat de associatie die de hond met de kennel heeft weer positief kan worden. dwingen is geen manier zoals je gemerkt hebt. ik weet niet waar die kennel staat, maar als je in de tuin zit zou je dichtbij de kennel kunnen zitten en daar wat spelen met de hond. zo leert ie dat je vlakbij de kennel niet bang hoeft te zijn. zelf niet geërgerd reageren als ie niet de kennel in wil (met lage stem zeggen 'schiet nou op!' of iets dergelijks) als de hond dichtbij de kennis is kan je hem oppakken (zo groot en zwaar is een cocker niet)en vóór de drempel van de kennel zetten. ga in de kennel en hou m aan de riem als de kennel hier groot genoeg voor is, en ga achter hem staan als je niet in de kennel past. hoofdzaak is dat de hond niet terug kan. hij zal zelf het stapje in de kennel moeten zetten. heeft ie dat gedaan kan je op het moment dat de hond in de kennel zit heel spontaan en blij de hond de hemel in prijzen (mega enthousiast) en hem wat lekkers geven. voeren ook voortaan in de kennel doen als je dit nog niet deed (associëren met wat leuks dus) soms is dit voldoende om over de angst heen te komen. is dat niet het geval blijf je bij de hond. gaat ie blaffen, janken of ander ongewenst gedrag vertonen corrigeer je dit (stem) laat de hond zien dat ie rustig is (dus niet stil maar ook écht ontspannen) ga je weer bij lopen doen en laat je hem eruit om te gaan spelen. herhaal dit tot je steeds verder uit het zicht van de hond kan gaan zonder dat hij gaat blaffen of nerveus gedrag vertoont (basis voor ander ongewenst gedrag) dit moet je elke keer doen zodat het een ritueel gaat worden (als ik rustig ben in de kennel, dan staat mij wat leuks te wachten) daarna kan je het met interval doen (niet altijd belonen met een leuke activiteit, maar ook met een brokje, een beloning met je stem) de hond zal leren dat als hij in de kennel gaat het niet eng is, en dat hij er ook weer uit mag en er dan wat leuks te beleven is. hij zal leren dat hij voor dat 'leuks' eerst de kennel in zal moeten. (honden zijn goed in verbanden leggen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100