hond uitlaten tussen de middag

mijn dochter gaat binnenkort naar de middelbare school. zij liet eerst onze hond uit tussen de middag op de dagen dat ik werk. omdat ze naar de middelbare gaar kan dat dus niet meer. heeft iemand een idee hoe we dit kunnen oplossen?

Toegevoegd na 36 minuten:
ons buurmeisje had wel al aangeboden om het te doen als ze optijd uit school is. maarja als ze laat thuis is heb ik er niets aan.. ook hebben we geenhondenuitlaat service..

Toegevoegd na 37 minuten:
correctie we hebben we een uitlaatservice, maar die schijnt niet zo betrouwbaar te zijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

's morgens zo laat mogelijk en dan zodra de eerste thuis is meteen naar buiten met de hond.. Werkte bij on altijd wel, laatste keer om 7 uur en dan de eerste keer weer rond 14 uur. Is een beetje lang maar wat moet dat moet, 's nachts houden ze het ook op toch..

Ik stel een Japanse robot voor. Bij de voortschrijdende welvaart, waar eigenlijk geen honden thuis horen, is dit een sub-oplossing.

Maak een hondeluik in de deur zodat je hond zelf naar buiten en binnen kan als hij/zij dat wil. Werkt perfect. Is in het begin wel wat wennen voor de hond maar als ze het eenmaal kennen is het super handig.

Bronnen:
http://www.hondenluik.nl/

ik weet niet in wat voor buurt je woont, maar zijn er geen gepensioneerde of werkloze mensen in uw buurt, die je vertrouwt, en die de hond kunnen uitlaten? een blokje om is al beter dan niets, dat kan je later compenseren. anders een professionele uitlaatdienst. Toegevoegd na 1 minuut: uiteraard geef je eventuele buurtgenoten die het willen doen, ook een financiele vergoeding, notk.

Ik zou hem vrij in de tuin laten rennen. Als U daar niet van gediend bent, kunt U een kooi bouwen bij de garage. U kunt dan de deur opslot doen, en de hond via een luik in de garage laten. Hier is het koeler en kan hij teminste een beetje bewegen ;).

Heb je geen familie, vrienden of kennissen in de buurt wonen die het leuk vinden om een eind te lopen met je hond? Of bijvoorbeeld buren of hun kinderen? Je kunt ook (evt. anoniem, met een speciaal aangemaakt live-mailadres, b.v. honduitlaten@live.nl) een advertentie in de supermarkt, de school, het bejaardenhuis of het buurthuis kunnen ophangen. Dan kun je eerst even kijken of de reactie je betrouwbaar lijkt. Een andere mogelijkheid is om eens te bellen naar een hondenuitlaatservice in de buurt of kijken op het internet of er iemand in de buurt op zoek is naar vrijwilligerswerk. Het lijkt me best leuk om te doen!

Op dinsdag bij ons is ook niemand thuis maar wij hebben gevraagd aan onze buurvrouw of zij onze hond in de middag wilde uitlaten! Wonen er nog meer mensen bij U in de buurt?? Ik heb gehoord dat honden ongeveer 6 uur het kunnen volhouden hus plas en poep!

Het spijt me dat ik dit zeg, maar je had van te voren kunnen voorspelen dat je dochter naar de Middelbare school ging, dus als de ouder(s) full-time werkt, en de kinderen weg zijn, dan is een hond naar mijn mening niet geschikt voor je! Dus je had allang een oplossing hiervoor moeten hebben gehad of gezocht! Je kan een advertentie plaatsen, in een lokale krant, op zo'n prikbord bij de supermarkt en op Marktplaats. Als dat niets oplevert: je hond zo laat mogelijk 's ochtends uitlaten, en zo vroeg mogelijk 's middags. Toegevoegd na 5 uur: Als jullie geen oplossing vinden(Het ligt er natuurlijk aan wat voor een hond jullie hebben, maar als jullie een high/middle-energy dog hebben) zou ik jullie écht aanraden deze te herplaatsen. Bij jullie vorige vragen zie ik dat jullie de hond pas maximaal 3 weken hebben. Dus helaas, weer een pup/hond onverantwoord en ondoordacht gekocht...

in welk opzicht niet betrouwbaar? is er geen kennis of buur die even de deur kan openen zodat ze de hond ophalen? misschien is er in de pauze iemand die de hond kan uitlaten. vraag eens in je kennissenkring rond, misschien is er iemand die het wel doen en die je wel vertrouwd (en met honden om weet te gaat uiteraard)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100