wat kan ik er aan doen als mij hond zo warm in zomer heb

mij oudste hond heb heel erg warm in deze tijden
heb gehoord koel halsband maar die zijn zo duur
wie weet er andere oplossing

Weet jij het antwoord?

/2500

Heeft hij een dikke vacht? Heb je al geprobeerd die te trimmen? Zelf geef ik zelfs mijn cavia's in de zomer regelmatig een knipbeurt, dat lijken ze erg op prijs te stellen.

Je kan een kinderzwembad kopen (afhankelijk van hoe groot je hond is en of je een tuin/balkon heb) en die gebruiken om de hond in te laten koelen. Verder heb je inderdaad koelbanden tot aan koelmanden, maar die zijn inderdaad prijzig. Wij hebben uiteindelijk toch zo'n koel band gekocht want voor de hond doe je alles ;) succes

Een hond regelt het zelf. Lekker veel de tong uit de bek en achteruit krabben met de pootjes bij het uitlaten. Zorg gewoon voor een bak met vers, koel en schoon water en zorg dat hond kan kiezen uit een zonnige plek en en schaduwplek. Dat is het.

Idd een kinderzwembadje oid is perfect... Ook al kan de hond er alleen in staan is het goed, het is namelijk belangrijk dat ie zijn poten goed kan koelen, daarmee koelt de rest van het lichaam ook iets af...

Een dikke vacht houdt de hond warm in de winter en isoleert in de zomer. Laat hem overdag zijn eigen koele plaats opzoeken en ga alleen met hem wandelen in de vroege ochtend en de late avond. Overdag niet meer dan 5 minuten tot hij gepoept en geplast heeft. Het scheren van honden is alleen zinvol als hij veel zwemt, om hem sneller droog te krijgen. Het scheren van trimhonden is zelfs gevaarlijk, omdat een gedeelte van de haren in de vacht blijft zitten en een verstikkend gevoel geeft. Als mijn hond het erg warm heeft met een lange rit in de auto zonder koeling, neem ik een plantenspuit mee en spuit haar kop, neus en oren nat, dat geeft verkoeling. Kan binnenshuis natuurlijk ook.

Je kunt hem laten zwemmen bij een meertje dan koelt die vanzelf wel af!

Ik weet niet hoe je woont.Ik heb lang aan de Riviera gewoond , en daar is het zomers heel warm . De poezen gaan evengoed op 'n warm plekje liggen , maar honden gaan het liefst ergens ONDER liggen .Want daar is 'n luchtstroom. Als je 'n tuin hebt , kan je 'n vrijstaand afdakje met 'n zonwerend dak maken , of als je 'n aanhangertje of catavan hebt , gaat hij daar graag onder liggen . Als het heel warm was in Holland of elders , spoot ik hem met 'n slang nat . Ze vonden dat altijd heerlijk , en "vielen de straal ook speels aan". Kregen ze het water ook in de mond .Zout is hygroscopisch , het trekt water aan . Als je hem met zout water nat maakt ,blijft hij langer nat . Toegevoegd na 2 minuten: Absoluut NIET scheren ! ! Want het haar houdt de zonnewarmte tegen .

Je kunt flessen met koud water in zijn mand leggen. Als hij behoefte aan koelte heeft, kan hij daar tegenaan gaan liggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100