Waar kunnen kleine waterschildpadjes opzitten ?

ik heb 2 kleine waterschildpadjes van een cm of 10 ! ze hebben nu een kleine turtle dock maar dat zoek ik dus niet ! maar ze kunnen niet ergens op klimmen er moet wel een gedeelte in het water zijn. Het gaat dus om iets wat in het water drijft en een gedeelte onder water is zodat er er op kunnen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Plaats een grote kei die net een stukje boven water uit steekt, wel onder de lamp he,voor de warmte.

Een stuk drijvend schors. Kun je ook wel in speciaalzaken kopen. Ziet er ook nog wel leuk uit. Lampje erboven vinden ze lekker.

Niet erg mooi om te zien maar uiterst effectief is een landgedeelte van glas dat net boven het wateroppervlakte hangt los op 2 aluminium hoekprofielen* die tegen de voor en achterwand zijn gelijmd. De opstap kan bestaan uit geplastificeerd volieregaas, nog beter: kunststof roostergaas wat bij de bouwmarkt verkocht wordt tegen blad in de dakgoot. Deze constructie gaat niet ten koste van de bakinhoud en is goed schoon te houden. De lamp moet een deel van dit landgedeelte beschijnen zodat de schildpadden er onder kunnen en niet moeten. Ze hebben de ene keer meer behoefte aan een hoge (80 C plaatselijk) temperatuur dan een andere. Opgestapelde stenen nemen veel ruimte in beslag en zijn vaak verzamelplaatsen van voerafval en poep. Drijvend kurk moet vastgemaakt worden zodat het zonnebad onder de warmtelamp geen toevalligheid wordt. Een kurken eiland is voor een schildpad niet makkelijk te beklimmen, ze kunnen zich niet met de achterpoten afzetten. Algemeen: voor een waterschildpaddenbak geldt dat hoe beter en makkelijker de bak schoon te houden is des te langer je plezier blijft houden aan deze diersoort. De ervaring leert dat het merendeel van de waterschildpadden na enige tijd het veld moeten ruimen door stinkende onderkomens, terwijl dat niet had gehoeven. *Oh ja, gebruik voor de ophangstrips geanodiseerd aluminium hoekprofiel en siliconenkit van een goed merk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100