Wat te doen tegen algen in het aquarium?

Ik denk ten minste dat het alg heet, het is niet zo'n dun laagje op de ruit maar een soort groene draadslierten die zich aan alle planten hechten en dan in het water drijven.

De waterwaardes zijn goed. Ik heb wel speciaal voedsel voor de planten maar durfde dat er niet in te gooien omdat die slieren er misschien nog harder van groeien.

ik peuter de langste er nu uit met een sate stokje maar dat is natuurlijk onbegonnen werk

wat zijn andere opties, het is niet zo'n heel groot aquarium dus één geschikte vis (niet te groot) zou kunnen maar niet meer want er zit genoeg vis in

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alles heeft te maken met je watersamenstelling. En dat heeft weer te maken met de soort vissen, de aantallen, het voer wat je geeft, of je op tijd water ververst en vooral de werking van je filter. Het is een teken dat je water te sterk vervuild is. Waarschijnlijk te veel vissen in combinatie met een te kleine of slechte filter. Of wel er is te veel vervuiling( mest) in het water. Algen proberen dit op te lossen, zijn dus uitermate nuttig, ook in de natuur. Probeer eens iedere week een vierde van het water te verversen en kijk of je filter te vuil is.

Algen vinden licht heel erg leuk. Zorg voor maximaal 8 uur per dag licht en een bak die uit direct zonlicht staat.

koop wat algenzuigers/algeneters, het zijn leuke visjes en je ben van je alg af:)

Ga naar de dierenwinkel/aquariumspeciaalzaak en vraag om een algeneter, deze zijn er van verschillende soorten. Denk erom, deze eten dan wel algen, maar dienen wel ook bijgevoederd te worden.

waarschijnlijk heb je last van draadalg. het kan kloppen dat je waardes goed zijn want deze alg komt vaak voor in een gezonde bak. algeneters eten deze soort alg helaas niet. (het is te grof) als je een lamp hebt die veel blauw licht geeft kan je deze vervangen (aquariumspeciaalzaak kan je hier meer info over geven) beestjes die wel verzot zijn op draadalg zijn garnalen. het planten voedsel maar even in de kast laten staan, daar komen idd alleen maar langere slierten van. de slierten kan je beter verwijderen met een oude tandenborstel dan met een satestokje draadalg houd van zacht water. je kan een stukje turf in het water leggen (drijft eerst) zodat het iets zuurder word. ook kan je over turf gaan filteren. regelmatig een deel water verversen en de algengroei zal afnemen. ik weet niet of je levendbarende tandkarpertjes in je bak hebt? (oa platy, black molly, zilver molly, gup, zwaarddrager) deze visjes eten wel van de alg. als je toevallig labyrint visjes (oa goerami) hebt (paartje) kunnen deze ook een handje helpen. bij het bouwen van een schuimnest gebruiken ze de alg als nest materiaal en verzamelen het dus voor je. cichliden eten ook de alg, maar die zijn erg territoriaal (ik denk dat je een gezelschapsbak hebt, in dat geval is het niet aan te raden de branduren van de lamp kan je ook wat terugbrengen (tot een uur of 7-8) succes!!!

een hele oude oplossing een stuivertje in het water leggen, nu een koperen euromunt Verder inderdaad wat al gezegd is eventueel een algeneter, die doen de anderen vissen geen kwaad, en zorgen dat er niet te veel licht is, het licht s avonds na een bepaalde tijd uitzetten Wij hadden vroeger 2 tl s een gewone en een soort roze, die ging s avonds dan aan een heel mooi gezicht Verder heeft de dierenspeciaalzaak een houdertje wat magneten heeft en aan beide zijden van het aquarium zit waarmee je kunt reinigen. Toegevoegd na 1 uur: ...ja inderdaad zo een dingetje dat maakt binnen goed schoon omdat er iets schurends op zit Maar veel leuker ook om te zien is een algeneter, ze groeien wel met de bak mee en kunnen dus flink groot worden maar ze doen de vissen geen kwaad. Succes ! Marianne

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100