Ik heb een kitten van 6 1/2 maand die alleen maar naar buiten wil Wat kan ik doen?

Mijn kitten van 6 1/2 maand mag naar buiten Ze kan dan alleen in de achtertuin maar ze probeert elke mogelijkheid om te ontsnappen Ze vind het heerlijk buiten maar als ze naar binnen moet wil ze niet Na veel moeite krijg ik haar te pakken Maar eenmaal binnen sloopt ze zowat het kattenluik wat op slot zit om weer naar buiten te kunnen Ze kan niet zonder toezicht in de tuin want ze ontsnapt Na het buiten zijn geweest wordt ze binnen ook agressief en rent en blaast door het huis Wat is een goede manier om hier mee om te gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

goede kans dat je poes al geslachtsrijp is, ik zou haar snel laten castreren, dat zal al veel schelen in het gedrag. is het verder niet mogelijk de tuin goed af te zetten, zodat ze vrij naar buiten kan? speel ook veel met haar, laat haar maar rennen achter een veter of touwtje, zo kan ze goed stoom afblazen.

Ik herinner me van vroeger bij mij thuis dat onze kitten ook altijd naar buiten wilde, die hebben we toen (het was zomer, dat scheelt denk ik wel) aan een lang touwtje van een meter of 10 in de tuin laten rondrennen, het is wel altijd opletten dat dat touw niet in de knoop raakt. Misschien dus niet zo handig met het temperatuur van februari.

Inderdaad laten helpen is een goede optie, verder is het moeilijk tegen te houden als een kat verder die drang heeft dat ie naar buiten wilt. Pas nu nog wel op want een kat die krols is, gaat soms uren aan de wandel op zoek naar een kater!!(soms ook ver van huis). Wat wij nadat de kat was geholpen hebben gedaan, is iedere keer als ie binnenkomt, belonen met een snoepje....ook al is het 5 minuten met jou samen! Dit zit er namelijk zo in bij een kat. Die van ons is nu 8 maanden en iedere dag buiten, als we hem roepen rent ie snel naar de keuken en wacht ie op zijn snoepje! Succes

typisch gevalletje "buitenstuiter" je kat is graag buiten en bepaald liever ook zelf wanneer ze naar buiten wil. Het moderne leven impliceert echter dat we niet altijd tegemoet kunnen komen aan deze behoeften: katten moeten leven in huizen of appartementen, vaak zonder de mogelijkheid naar buiten te kunnen. Ze hebben geen volledige controle over hun eigen voorzieningen en in veel gevallen worden ze gedwongen om hun leefruimtes te delen met ander individuen zoals wij mensen, andere huisdieren en/of andere katten. wellicht kan het volgende middel ervoor zorgen dat ze het thuis ook leuker gaat vinden.... Feliway...... is een synthetische kopie van het gezichtsferomoon van de kat. Dit feromoon wordt gebruikt door katten om hun territorium als veilig te markeren. Door de natuurlijk gezichtsferomonen van de kat na te maken geeft Feliway® een gevoel van vertrouwen en veiligheid in de kat zijn omgeving. Hierdoor kan Feliway® worden gebruikt om katten zich prettig te laten voelen en ze gerust te stellen wanneer ze een situatie moeten trotseren en/of om de kat te helpen bij het voorkomen of reduceren van stress door een verandering in zijn omgeving. bij de link nog veel meer informatie, ook over het gedrag van katten. de tip om haar laten castreren lijkt mij erg ook zinvol! succes, hopelijk wordt je 'buitenstuiter' een gezellige 'schootplakker' :)

Bronnen:
http://www.feliway.com/be_nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100