De kat van mijn vriendin heeft een hard knobbeltje onder in zijn buikje wat kan dit zijn?

De moeder van mijn vriendin wil er niet mee naar de dokter, want ze denkt dat het een 'navelbreuk' is.
Maar wij vinden het maar raar, we weten het pas van vanmorgen. Wat is jullie menen, we kunnen het beste naar de dokter toch of niet?
Het is een vrouwtjes kat en het is geen tepel, het zit in het midden van haar buikje.

Bedankt voor de reacties.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het zou goed een navelbreukje kunnen zijn, maar ook iets anders, zoals een gezwelletje. zelfs al is het "maar" een navelbreukje, dan nog kan het gevaarlijk zijn, omdat de ingewanden door het breukje bekneld kunnen raken. dieren nemen is verantwoordelijkheid nemen. even naar de dierenarts dus!

Bij "verdachte" knobbeltjes ALTIJD even naar de dierenarts. Het kan iets onschuldigs zijn maar ook een tumor. Je kunt het beestje het niet aandoen net te doen alsof het er niet is. Bovendien maak je je toch zorgen. Dus: even een consult bij de deskundige. Toegevoegd na 1 minuut: Ik vraag mij trouwens af waarom zij er niet meer naar de dokter wil.

Zeker als de kat doet of ze er pijn heeft moet je naar de dierenarts. Anders valt er vrees ik niet veel tegen de moeder van je vriendin in te brengen...

als het groter wordt moet je er zeker laten naar toe kijken,heb dit met mijn poes ook gehad:was uiteindelijk tot een kanker gezwelletje uitgegroeid...uiteindelijk toch nog met succes geopereerd

Als het een hard bultje is op de onderbuik is het meestal een vetbult verkregen door hard stoten. Een kat is immers een ruige springert. maar het kan ook een kieste of gezwel zijn. een navelbreuk komt bij een kat weinig voor maar de mogelijk is er en ook die moet niet onderschat worden. Advies net als de meeste ven naar de dierenarts.

Altijd even langs de dierenarts gaan. Kan een vetbobbel zijn of een navelbreuk(je), maar kan ook iets ernstigers zijn. Ik spreek uit ervaring. Onze kat had dit, en het was een kwaadaardig gezwel. Geopereerd, heeeel veel geld gekost (maakt niet uit) en er na maanden goed uitgekomen. Ik heb zelfs experimenteel speciale gaas uit Amerika laten overkomen (toestemming arts gegeven) om alles goed te laten komen. Hoeft niks ernstigs te zijn, maar wél laten checken is mijn advies.

Nou, ga er alsjeblieft even mee naar de dierenarts. Desnoods buiten de moeder om. Als je de praktijk belt en uitlegt dat jullie WEL goed voor het diertje willen zorgen en de moeder van je vriendin niet, mag je misschien wel even gratis langskomen. En anders loopt je er gewoon mee naar binnen en laat de de assistente achter de balie even kijken. Sterkte hoor!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100