Mijn kat is vreselijk bang, hoe los ik dit op?

Ik heb al 10 jaar een kat, hij is vreselijk schrikachtig, het lijkt met de jaren erger te worden. Zelfs van het inademen voor het hoesten kan hij schrikken en wegrennen. Hij is bang voor de gele sloffen van m'n vriendin. De hangende staartklok staat uit want afgezien van het om het half uur slaan, is het tikken van de klok al reden genoeg om niet meer in de woonkamer te komen voor hem. Ondanks alles is hij wel heel sociaal, als er geen enge geluiden en kledingstukken zijn ligt hij altijd heel gezellig op de bank, hobbelt vrolijk door het huis, speelt met z'n muis en ligt ie de hele tijd tegen ons aan te kroelen.

Heeft iemand tips, zijn er truukjes, etc.. om hem wat minder schrikachtig te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

wat sneu dat je kat zo angstig is. vermoedelijk heeft hij in z'n socialisatieperiode niet de juiste prikkels gekregen. er bestaat een voedingssuplement tegen angst: telizen. duurt wel een tijdje voordat je resultaat ziet. geef hem verder veel liefde en aandacht, dmv spelen en kroelen. zorg er ook voor dat hij her en der veilige en/of hoge plekjes heeft om zich terug te trekken. een zelfverzekerd beestje zal het niet meer worden, maar juist als deze katten ouder worden, kunnen ze nog wel een beetje bijtrekken.

Ik sluit me aan bij Rieneke. Maar je zou ook nog Bach bloesem rescue remedie kunnen gebruiken. Dit werkt ook stress verlagend. Gewoon bij de reform winkel te krijgen. maximaal 4x daags 4 druppels over nat voer of watt kattenmelk. Ik heb het ook gegeven aan mijn kat in een stress situatie en het werkt echt. Ook een feliway stekker of spray wil wel eens helpen bij stress. daar zit een hormoon in wat de katten rustig maakt maar wat wij niet kunnen ruiken. Ik weet niet hoe oud ze is. Maar zou ze niet dement kunnen zijn? misschien eens met haar naar de dieren arts. Misschien kun je anders een een kattengedrags deskundige inschakelen om te kijken of die misschien tips heeft hoe hier mee om te gaan.

Bronnen:
eigen ervaring. www.kattenplaza.nl/kattenforum

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100