Wat is 'jailbreaken'?

.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Duidelijk antwoord op je vraag, bij onderstaande link: Letterlijk betekent het Engelse woord jailbreaken 'uit de gevangenis breken'. In de praktijk wordt ermee bedoeld dat het bestandssysteem van de iPhone wordt opengebroken, waardoor het mogelijk is om software van derden te installeren. Daar behoren ook de gekraakte versies van bestaande software in de officiële App Store toe, net als software om de simlock softwarematig te verwijderen. Jailbreaken heeft een grote vlucht genomen, sinds enkele ontwikkelaars besloten geen behoefte te hebben aan de goedkeuring van Apple die nodig is om een applicatie in de officiële App Store op te laten nemen. Andere ontwikkelaars gebruiken de jailbreak-techniek omdat Apple hun programma of game om technische of verkooptechnische redenen zal weigeren. Zo zal Apple bijvoorbeeld nooit een programma toelaten dat de simlock van het toestel uitschakelt.

Bronnen:
http://macworld.nl/a/06333301/jailbreaken-...

Zo hacken dat je je eigen software of operating system (of gekopieerde software) er op kan zetten - zonder te betalen dus via de webwinkel.

Jailbreak is het illegaal kraken van je iPod om er dus illegale dingen mee te doen, zoals het stelen van spelen en programma's! Daarom vervalt dan ook je garantie en is het strafbaar!

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100