Is het mogelijk om een back up te maken van items in "Favorieten"?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja, dat kan. Zoek even in je verkenner, onder users, daar staat vast een map: Favorites. Bewaar deze op een USB-stick oid en je hebt je backup.

Als je Windows Vista gebruikt, kun je in het start menu op je eigen naam klikken. Je gebruikersmap wordt dan geopend. In deze naam bevindt zich een map Favorieten. Deze kun je kopiëren naar waar je maar wilt. Handiger is het om gebruik te maken van Xmarks (http://www.xmarks.com/). Dat is een klein stukje gratis software dat je installeert en dat vervolgens constant een up-to-date kopie van je favorieten bijhoudt op een server. Het voordeel hiervan is dat je het ook op een andere computer kunt installeren, zodat je daar ook over je favorieten beschikt. Xmarks werkt op Internet Explorer, Firefox, Safari en Google Chrome. Ik gebruik Xmarks al heel lang en 't werkt echt perfect. Nooit meer m'n favorieten cq. bookmarks kwijt! Als je dan ook nog af en toe zelf een backup maakt, kan er echt niets meer mis gaan.

Je kunt natuurlijk het mapje favorites kopiëren, maar het kan ook eleganter. Je gaat in Internet Explorer naar Bestand > Importeren en Exporteren en kiest in de wizord voor favorieten. Goed opletten waar je het bestand neerzet, je kunt dit later weer importeren of meenemen naar een andere pc en daar importeren, via dezelfde wizard. Toegevoegd na 2 minuten: Op GV al eens eerder aan de beurt geweest: http://www.goeievraag.nl/vraag/favorieten-overzetten-xp-computer.71679

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100