Wat is nu precies een E book? Wat kun je er mee, en hoe maak je het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een e-book is niks meer en minder dan een digitale versie van een uitgeprinte boek die je in de winkels vind. Deze e-books hebben meestal een .txt .pdf .epub of zelfs .doc extensie, aan de hand daarvan weet je waarmee het gemaakt is. E-books kun je lezen op een speciale e-bookreader welke het gevoel moet geven dat je een echt boek leest, maar er is ook genoeg software om e-books op je telefoon, ipod, ipad, etc te kunnen lezen. Nadeel van deze schermen is dat ze niet gemaakt zijn om uren van af te lezen, je ogen en je hoofd worden zijn er te druk mee.

Een E-Book (of E-Reader) is een apparaatje waarop je digitale teksten kan lezen die je hebt gedownload zoals boeken en kranten.

Als ik het goed heb is dat een soort elektronische boek, je kan dan een boek of meerdere boeken kopen wat op een geheugenkaart staat, daarna stop je de geheugenkaart in het e book en het gewoon lezen alsof het een boek is, dwz je kan gaan bladeren etc. Voorbeeld: de Ipad en sony heeft ook e books of e readers te koop.

In Amerika is het al een enorme hype, maar in Nederland kijken we het liefst de kat uit de boom. Ik heb het over het zgn. eBook, digitale versies van bestaande boeken of gewoon nieuwe boeken die alleen maar electronisch worden uitgegeven. Er zijn allerlei formaten beschikbaar. Je kunt ze lezen met je browser (html) of met adobe acrobat reader (pdf), met de prachtige microsoft reader (lit) of met Word (doc). Ook zijn er versies voor de Palm PDA beschikbaar. Ze wegen niks, er zijn geen verzendkosten en iedereen met een internet aansluiting of email kan in het bezit komen van een exemplaar! Een absolute aanrader voor mensen die veel achter de computer zitten.

Bronnen:
http://eboek.web-log.nl/

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100