Hoe kan ik vermijden dat Google (?) automatisch een mailadres kiest?

Ik heb meerdere mailadressen. Eén ervan is, mijn mailadres als vertelcoach. Om zeker geen mails uit het oog te verliezen, wil ik hierop enkel correspondentie van en naar mijn coachees.
Maar om de één of andere reden komt nu veel daar toe. Bv als ik op een site inlog met Facebook, en ik bestel iets, komt de bestelbevestiging niet op mijn mailadres van het Facebookprofiel, maar op mijn mailadres van vertelcoach. Als mijn mailadres automatisch ingevuld wordt, bv om in te loggen op de outlook van mijn werk, is het dat mailadres van vertelcoach en niet mijn werkmailadres. Ik kan dan bv niet inloggen bij teams, want ik kan dat mailadres niet wijzigen. Enzovoort.
Hoe kan dat nu en vooral: wat kan ik eraan doen?
Hoe kan dat nu en vooral: wat kan ik eraan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het heeft als oorzaak dat jouw computer is ingesteld op één standaard-app voor e-mail. Kennelijk heb je dat ooit (wellicht onbewust) op het coachadres gezet. Je moet er nu voor gaan zorgen dat websites die een mailadres gebruiken niet met het coachadres worden verbonden, maar met een ander e-mailaccount. Dat doe je door naar de Instellingen van de gebruikte browser te gaan, daar bij Algemeen onder Toepassingen bij Inhoudstype "mailto" de standaard te wijzigen in het gewenste adres óf in Altijd vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100