Is het mogelijk films te downloaden van Netflix om ze daarna in één of andere software te bewerken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, Netflix slaat de films encrypted op en zonder de ontbrekende key kun je daar niks mee aanvangen. Er zijn natuurlijk wel manieren om een verliesvrije kopie te verkrijgen, maar valt wegens de richtlijnen hier niet uit te leggen.

Ja dat kan, echter zal de software die dat mogelijk maakt waarschijnlijk een technische voorziening omzeilen. In principe zit je dus met hetzelfde probleem als ge-encrypte DVD's. https://blog.iusmentis.com/2017/01/31/mag-dvds-digitaliseren-auteurswet/ Ja, het is legaal je dvd’s te converteren maar nee, het is niet toegestaan daarbij een kopieerbeveiliging te kraken. In de Auteurswet staat (art. 16b en 16c) dat je een kopie mag maken van elk werk dat je uit legale bron verwerft, behalve (kort gezegd) boeken en standbeelden. Het maakt niet uit of je het koopt of huurt, de enige eis is dat je het uit een legale bron hebt verkregen. Een aangeschafte (of zelfs geleende) dvd is een legale bron, dus valt een kopie daarvan onder de thuiskopieregeling. Vaak is een dvd beveiligd tegen kopiëren. En hoewel dat niet moeilijk te omzeilen is, is dit toch een probleem. De Auteurswet (art. 29a lid 2) zegt eenvoudigweg: Degene, die doeltreffende technische voorzieningen omzeilt en dat weet of redelijkerwijs behoort te weten, handelt onrechtmatig. === Met de methode die Netflix in zijn apps zelf aanlevert kan je weinig, want de bestanden die dat oplevert zijn nog ge-encrypt, die kan je dus niet bewerken of zelfs bekijken buiten de app om.

Downloaden kan niet maar opnemen natuurlijk wel. Vroeger ging dat met een videorecorder en kan nu nog steeds. Makkelijker voor het nabewerken is opnemen met een screenrecorder op de pc. Bijvoorbeeld Captura pakt alles moeiteloos.

Bronnen:
https://www.computeridee.nl/downloads/vide...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100