Hoe voorkom ik dat alle wachtwoorden op een iPhone te lezen zijn?

Mijn vrouw wees me erop dat al onze wachtwoorden (238 stuks in totaal) letterlijk op haar iPhone te lezen zijn via INSTELLINGEN>WACHTWOORDEN EN ACCOUNTS.

Kennelijk synchroniseert dat vanuit de Mac sleutelhanger naar alle apparaten. Maar omdat ze geen enkele toegangsbeveiliging zoals code, wachtwoord etc. op de iPhone heeft ingesteld is het leed niet te overzien als de telefoon kwijtraakt.

Hoe zorgen we ervoor dat de wachtwoorden niet meer op de iPhone gezet worden? Mijn vrouw wil geen code die ze bij ieder gebruik moet intikken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga naar iPhone-instellingen > Apple ID > sleutelhanger en kies iCloud-sleutelhanger uitschakelen. Na het uitschakelen krijg je de optie om eerder opgeslagen wachtwoorden te behouden of te verwijderen. Om helemaal te stoppen met iCloud-sleutelhanger, dien je deze uit te schakelen op alle apparaten die er gebruik van maken. . Uitschakelen • Ga naar Instellingen, tik op [uw naam] en kies iCloud. • Tik op Sleutelhanger. • Veeg om iCloud-sleutelhanger uit te schakelen.

Toegevoegd op 22 januari 2020 11:36: afbeelding
Bronnen:
https://www.cultofmac.com/492890/icloud-ke...
https://www.icreatemagazine.nl/workshop/wa...
https://support.apple.com/nl-nl/HT204085

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100