Hoe kan je, je FN toets omdraaien?

Op mijn laptop moet ik wanneer ik een functie toets (F1 t/m F12) wil indrukken de FN toets gebruiken. Aangezien ik met meerdere apparaten werkt is het soms irritant om bij de één wel de FN toets te gebruiken en bij de andere niet. Hoe kan ik dit aanpassen? Dus dat ik zonder de FN toets de F- toetsen kan gebruiken? Besturingssysteem dat ik gebruikt is windows 10.

Via google had ik gevonden dat dit aanpasbaar is via de bios. Echter ontbreekt de optie "action keys" en er zit ook geen FN-lock key op mijn toetstenbord / laptop.

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk heb je een Macbook. Als je je FN toetsen wil omdraaien op een Macbook dan kun je dit doen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toetsenbord. Open hier het tabblad ‘Toetsenbord’ en vink de optie ‘Gebruik de ‘F1’, ‘F2’, enzovoorts, als standaardfunctietoetsen’ aan. Daarna gebruik je de fn toets juist voor de speciale toetsen

Ik had hetzelfde probleem. Na een tijdje kwam ik erachter dat er bij de escape FnLock staat in het klein. Als je eerst fn indrukt en dan op escape dan kan je het omwisselen. Ik weet natuurlijk niet of dat ook zo is bij jouw pc/laptop, maar misschien heb je er wat aan en anders andere mensen misschien.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100