Heb jij wel eens een vraag gesteld op www.goeievraag.nl, alleen maar om de kennis van de antwoordgevers te testen?

Ik kan me best voorstellen dat je wel eens wil weten of de kennis die jij hebt, ook bij anderen bekend is. Je kan dus een vraag stellen, waar je zelf het antwoord al op weet. Heb jij dat al eens gedaan? Zoja, welke vraag was dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wel eens. Bijv. deze vraag: http://www.goeievraag.nl/vraag/paar-dagen-laat-t-inleveren.3881 Tenminste ik wist wel dat ze niet direct beginnen te knuppelen, tenzij ze een foutje gemaakt hebben. Komt voor, zoals bij die ene persoon op een van de (wadden)eilanden - was geloof ik een politiechef o.i.d. (Kan d'r naast zitten.)

Nee.

Ik niet, heb wel eens iemand in een antwoord of reactie zien vertellen dat hij/zij het gedaan had maar weet niet wie dat was.

Ik heb laatst een vraag gesteld over wat is: (a-x)(b-x)(c-x)..(z-x). De uitkomst is 0, maar het duurde even voor iemand dat wist (3e antwoord). Die heb ik snel 10 punten geschonken, voordat de vraag wellicht zou worden verwijderd ;-) Sommige van mijn vragen hebben geen beste antwoord. Het beste nummer van Mike Oldfield, daar heb ik de leukste uitleg uitgekozen als beste antwoord. Mijn ervaring is dat je uit moet kijken met de antwoorden die je krijgt, sommige vertellen je puur onzin als grote waarheid ;-) En anderen hebben last van een flinke bias (vooringenomenheid), prima, maar je moet het wel weten. Het is hier net wikipedia, het is leuk en aardig, maar geen wetenschap.

ja... Maar ik test mezelf ook steeds hoor, dus dan mag ik dat...

Nee. En ik vind ook niet dat je dat moet doen. Als je bepaalde kennis wilt delen kun je die vast ook in een vraagvorm stellen die toegevoegde waarde heeft. Je kunt bijvoorbeeld zeggen Het is zo dat....., ik weet dat niet veel mensen dat weten maar denken dat het .... is. Als dit ook bij jou het geval is, komt dat dan gewoon omdat je er nooit echt over hebt nagedacht of omdat iemand je iets anders heeft verteld in het verleden en zo ja, wie was dat dan?

JA... http://www.goeievraag.nl/vraag/stankoverlast.2539 Op deze vraag kreeg ik volstrekte onzin antwoorden. En dit terwijl ik zelf al 20 jaar werkzaam ben in de schoonmaakbranche. Ik kan zo 5 producten van 5 verschillende fabrikanten opnoemen die het goede antwoord kunnen zijn. Waarvan één zelfs in de supermarkt verkrijgbaar is en hiermee bedoel ik dus geen Brise, of Airwick...

ja om de kennis te peilen op het gebied van de IT specialisten hier ik had helaas geen antwoord gekregen van niemand het was ook niet de eerste de beste vraag en het antwoord was ook niet makkelijk te vinden.(de vraag overigens wel ben niet de enige die hiermee zat). maar om em te kunnen beantwoorden heb je wel enige kennis nodig m.b.t. netwerken en IT infrastructuren.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100