Alles op beeldscherm ineens veel te groot - hoe instellingen weer normaal te krijgen?

Gisteren zag ik dat mij beeldscherm soms wat moeite had met filmpjes e.d.. Windows Media Player kon bijvoorbeeld een filmpje niet bijhouden (blokjes en haperingen).
Vanmorgen bij het opstarten is alles op mijn beeldscherm ineens heel groot.
Ik krijg het niet naar het normale formaat terug.

De iconen op het werkblad zijn veel te groot, de iconen op de balk onderaan zijn veel te groot. De tabbladen bij de internet browsers zijn te groot.

Ik heb alle instellingen nagekeken. Alleen als ik de schermresolutie op 1280x1024 zet (moet eigenlijk 1024 x 768 zijn) krijg ik voldoende in beeld om enigszins normaal te kunnen werken. Maar dan zijn de beelden allemaal uit proportie (te breed, leidend tot rare lettertypes en rechthoekige vierkanten). En nog steeds is alles te groot waardoor er veel minder op mijn scherm past dan anders.

Ik werk onder Windows 10.

Wie weet hoe ik mijn instellingen weer goed krijg?

Of zou de grafische kaart kapot zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk is je grafische kaart niet kapot (dan had je geen beeld), maar is er een probleem met je driver voor je grafische kaart, Antwoord: Zoek op welke GPU je hebt en zoek daar de bijbehorende driver voor, als je die gevonden hebt installeer je die en dan zal alles weer werken naar behoren. Of kan je dan zonder problemen de instellingen zo zetten zoals ze waren.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100