Hoe zorg ik dat de afstand van mijn wiffi signaal groter word?

Wanneer ik op mijn slaapkamer ben of buiten bij mijn tuindeur sta is mijn wiffi ontvangst al weg. Hoe zorg ik dat mijn wiffi ontvangst een grotere afstand af kan leggen. De provider kan er niks aan doen zeggen ze. Dus dat heeft zoiezo geen nut.

Mvg

Weet jij het antwoord?

/2500

Zo kan je ontvangst een grotere afstand afleggen: Installeer een versterker Een wifi router heeft niet een onbeperkt bereik, maar je kunt het wel versterken. In de handel zijn apparaatjes te koop die het bereik van je bestaande wifi netwerk uitbreiden. Hier een review van Wifi-versterkers: https://nl.hardware.info/reviews/6982/31-repeaters-review-als-je-net-wat-meer-wifi-bereik-wil De ASUS RP-AC56 komt goed uit de bus. Je kunt natuurlijk ook je router vervangen door een router met een groter zendvermogen. Plaats de wifi router op een goede plek Het signaal heeft de vrije ruimte nodig om naar je apparatuur te kunnen stralen. Zet het apparaat niet direct naast andere apparatuur dat signalen uitzendt en niet naast stroomkabels. Dat zijn allemaal dingen die het signaal kunnen verstoren. Wil je echt het uiterste eruit halen dan kun je een ‘heatmap’ maken van je huis om te zien waar het signaal het beste is. Dat kan op de Mac met Netspot. Kies het minst gebruikte kanaal Op plekken waar meerdere wifi routers gebruikt worden kan het druk zijn in de lucht. De wat duurdere wifi routers kiezen zelf het beste kanaal. De wat goedkopere hebben wat hulp nodig van de eigenaar, die dat bij de instellingen kan veranderen. Er is software voor die alle wifi signalen in je buurt scant inclusief op welk kanaal ze zitten. Kies vervolgens de rustigste en kies die bij de instellingen van de wifi router. (Mac: iStumbler, Windows: Wifi Analyzer, NetSpot, Acrylic Wifi, inSSIDer). http://alternativeto.net/software/inssider/ Deze software kun je ook gebruiken om de signaalsterkte te controleren en te zien of de aanpassingen die je doet effect hebben en welke het beste hebben gewerkt in jou situatie. Richt het signaal de goede kant op Als de wifi router in de hoek van je huis staat hoeft het niet naar de straat toe te zenden, maar liever naar de achtertuin. Met een blikje kun je al een heel eenvoudig het signaal richten, of even knutselen met wat papier en aluminiumfolie.

Bronnen:
http://lifehacking.nl/productiviteit-tips/...

Het ligt er ook aan waar je het modem hebt als het bv in de meterkast is dan kan het helpen iets hoger op te hangen of een betere meer centrale plek in huis te geven. maar het te ver van het aansluitpunt hebben kan ook een probleem zijn. De lengte van de kabel van het aansluitpunt naar het modem mag ook niet te lang zijn. en tenslotte kan je inderdaad wifi versterkers gebruiken of nog beter wifi via het stopcontact die draadloos zijn zogenaamde homeplugs een standaard set zijn 2 plug en als je echt een groot huis hebt met veel kamer kan je losse plugs erbij kopen voordeel is ook dat het soms beter kan dan wifi zijn dan wifi als je toch kabels wilt gebruiken tip: koop in elk geval homeplug met ingebouwde stopcontacten dat scheelt

Bronnen:
https://www.routershop.nl/powerline-homepl...
https://www.youtube.com/watch?v=OlkL6wjqmO8

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100