veilige modus opstarten vanuit de bios?

Ik hebben mijn computer gevorceerd afgesloten... niet zo slim maar ik had haast nu heb ik elke keer als ik de pc aan doe eerst de bios tijd en dan zegt hij vervolgens automatisch herstel voorbereiden en daarna een eeuwig zwart scherm ik kan wel wel in de bios komen.
Nu wil ik hem in veilige modus opstarten maar de enige manieren die ik kan vinden zijn vanwege het zwarte scherm niet mogelijk dus kan ik vanaf de bios de veilige modus opstarten en zo ja hoe?
Of moet ik mijn computer resetten en ook weer hoe?
Ik wil mijn computer liever niet resetten omdat er bestanden voor mijn studie op staan.
Ik heb windows 10
Alvast bedankt voor de hulp!

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn verschillende dingen die je kunt proberen. Aangezien je windows 10 gebruikt, kan het zijn dat hij niet echt afsluit. Vanaf windows 8 wordt er vaak standaard gebruik gemaakt van een soort snelle afsluit methode waardoor de pc ook sneller opstart. Probeer eens eerst de stroom geheel van je computer te halen voor een minuut ofzo en dan pas op te starten. Probeer dit eens: alle aangesloten hardware er af halen behalve muis en toetsenbord; opstarten en herhaaldelijk op F11 drukken tot dat je in de recovery manager bent. De tip om eventueel je harde schijf eruit te halen en deze ergens anders in te stoppen zodat je je bestanden veilig kan stellen is een hele goeie, voordat je aan dit proces begint. Heb je een installatie of recovery CD van deze computer? Dan zou je die ook kunnen gebruiken (in de bios dan zorgen dat hij eerst opstart van CD) Je kan ook proberen om shift ingedrukt te houden tijdens het opstarten en of je dan wel wat anders te zien krijgt, waar je wat meer mee kan. Je kan ook je pc opnieuw installeren met behulp van installatie media. Deze is te downloaden: https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10 Kijk hier ook voor meer informatie over deze laatste procedure: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/12415/windows-10-recovery-options

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100