Wat is de oplossing voor niet-verbindende wifi?

Ik zit op het moment in Duitsland bij familie, ik ben verbonden met het WLAN-netwerk van dit huis. Soms komt het voor dat heel even het wifi-tekentje boven in mijn telefoonbalk verdwijnt waardoor ik even geen internet meer heb, waarna het snel weer verschijnt en ik weer internet heb. Soms duurt het echter weer een tijdje voordat ik internet heb. Ik heb verschillende oplossingen geprobeerd; wifi uitzetten, netwerk vergeten, telefoon opnieuw starten enz. Wat voor oplossingen zijn er nog meer? Ik wil niet dat iets opnieuw ingesteld wordt waarbij alle wifi-instellingen verdwijnen enzovoort, aangezien ik ook graag thuis (en andere plekken waar ik al een keer wifi heb gehad) mijn wifi automatisch wil kunnen laten verbinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe ver zit je van de router af? Staan er apparaten in de buurt van de router die de verbinding kunnen verstoren? een huis telefoon kan er bijvoorbeeld al voor zorgen dat er storing komt op het wifi netwerk Kan ook zijn de het wifi kanaal veranderd moet worden in de router. als er in de buurt een ander netwerk zit op hetzelfde kanaal kan dit ook storen

Speedtest. Net, ik daar een app van geïnstalleerd via Google play. Deze werd aangeraden door mijn telenet provider. Heb van toen weinig of geen problemen meer ondervonden.

Bronnen:
https://play.google.com/store/apps/details...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100