Ik heb een foto die iemand op Facebook heeft geplaatst gedownload. Het is een html bestand. Hoe kan ik daar een ander bestand van maken? Bijv. Jpeg.

Degene heeft die foto zelf gemaakt met zijn mobiele telefoon. Ik mag hem gebruiken om op www.kaartje2go een ansichtkaart van deze foto te laten maken maar dat kan niet als het een html-bestand is. Ik weet niet hoe ik het bestand om kan zetten.
Ik heb Windows10.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

wat je download hebt, is waarschijnlijk de link naar het plaatje toe. Als je het opent, ga je ofwel naar fb toe, of wellicht toch naar het plaatje wat lokaal op de computer staat. Als je het plaatje opent in je browser, met de rechter muisknop op het plaatje klikken en de optie kiezen "afbeelding opslaan als" en als het goed is, kan je dan een jpg of iets dergelijks kiezen. Dit plaatje kan je dan dus lokaal (op je eigen pc) opslaan en gebruiken voor het kaartje wat je wil maken.

Soms kan een (java)script verhinderen dat auteursrechtelijk materiaal rechtstreeks gekopieerd kan worden. Een niet zo sjieke manier om hier omheen te werken is een printscreen te doen van de pagina, en de uitsnede te maken van de foto met een programma zoals paint, of photoshop, of gimp....

Als je dan eens een screenshot (print screen) maakt van het HTML-bestand, deze plakt in Paint of een ander programma van dit soort en dat bestand vervolgens opslaat als een Jpeg. o.i.d.?

Laat de persoon van het mobieltje de foto apart als bestand naar jou mailen. Op zijn toestel kan het geen html zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100