Hoe stel je een vangpagina in op je WiFi netwerk waarbij ze (algemene) voorwaarden moeten accepteren?

Hoi hoi,

Ik wil me WiFi netwerk openzetten voor oa. buren, alleen brengt het wel risico's met zich mee.

Nu wil ik een vangpagina maken/opstellen, dat ze daarheen worden verwezen als ze verbinding met mijn WiFi proberen te maken. Pas als ze iets op deze vangpagina aanklikken of vinken (bijv. 'akkoord') dat ze dan pas op mijn WiFi zitten.

Je kan het vergelijken met de vangpagina van de supermarkt, bieb, trein, etc.

Nu heb ik twee zaken nodig, de hardware/accesspoint die dat ondersteunt.

Ikzelf heb de Cisco Aironet 1140 Series (deze wordt ook in gebouwen en winkels gebruikt, dus lijkt mij wel geschikt daarvoor).

En daarnaast moet ik deze vangpagina ergens hosten/opslaan, ik ga er van uit op de IOS/geheugen van me accesspoint.

Kan iemand mij hier informatie over verschaffen? Op internet zie ik alleen aanbieders die dat voor jou in elkaar kunnen zetten, maar niet hoe het in elkaar gezet moet worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

De functionaliteit van een landing page (is een soort webservertje) zit soms in een router, maar voor zover mij bekend niet in accesspoints.

Ik denk dat je twee mogelijkheden hebt; of via de gateway / access-point (AP) zelf authenticeren of met behulp van een RADIUS server (bv. FreeRADIUS). Er bestaan veel fabrikanten die dit aanbieden in hun gateway / AP. Als je bijvoorbeeld LANCOM systems neemt, kun je een Public Spot optie installeren op de gateway / AP, waarmee je vervolgens vouchercodes aan kunt maken die men kan gebruiken, of inderdaad het accepteren van T&Cs (voorwaarden). Het nadeel van LANCOM is dat het duur is en voornamelijk zakelijk ingezet wordt. Een veel goedkoper alternatief, waar je veel mee kunt, is MikroTik.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100