Wanneer krijg je een wikipedia pagina?

Hallo!
Ik heb sinds een tijdje al een pagina of facebook die toch heel veel like's geeft....
En via dat op te zoeken op google vroeg ik mij af,

Wanneer krijg je een wikipedia over jezelf of materiaal dat je hebt ontworpen/gemaakt?

Wat moet je daar minimum voor hebben?
Bijvoorbeeld 1miljoen fans en dat je dat dan krijgt?Of???
Graag een antwoord! :D

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer iemand jou de moeite waard vindt om over te schrijven. Of je moet zelf een pagina wijden aan jouw activiteiten. (Er is een persoon van wie ik weet dat ie dat gedaan heeft). Iedereen kan een wikipedia-pagina aanmaken, die over van alles kan gaan. Dus, ga je gang. Het zal wel van de kwaliteit afhangen hoe lang het leven van die pagina zal zijn. Maar met aantal likes op facebook heeft het niets te maken.

Je moetn voldoen aan de notability guideline van wikipedia , die er ruwweg op neerkomt dat er meerdere onafhankelijke bronnen zijn die over jou schrijven. Zie verder link

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Notability

Of iemand nu populair is op korte termijn is niet relevant voor Wikipedia. Het blijft nog steeds een encyclopedie en niet een verzamelmap van mensen die veel "likes" krijgen. Een plaatselijke juwelierontwerper die, hoe mooi ze ook zijn, zelgemaakte diamanten maakt maar de bekendheid niet verder reikt dan de dorpsgrenzen zal helaas niet lang blijven staan op Wikipedia. Het speelt altijd in het voordeel als de persoon/bedrijf reeds over een periode van jaren bekend is.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100