Wat doe ik tegen een koffielucht vanuit mijn toetsenbord?

Vanmorgen heeft een vriend zijn zwarte koffie zonder suiker over mijn toetsenbord gekiepert. Alles doet het nog goed maar het bord stinkt nu naar koffie. Kan ik hier wat aan doen of moet dat slijten?

Toegevoegd na 10 minuten:
Ik ga ééécht niet aan die toetsen sleutelen hoor. Kan ik er niet iets op spuiten of het toetsenbord nat maken met water of het een poosje buiten zetten of misschien nog iets anders? Wie weet er wat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

IK zou er niets aan doen de koffie lucht verdwijnt snel als je het wil schoonmaken moet je aale toetsten eraf halen en het schoonmaken met een watenstokje met schoonmaak azijn

Je zou de toetsen er één voor één af kunnen halen en daaronder goed schoonmaken met een microvezeldoekje met alleen warm water. Maar doe dit alleen als de toetsen er makkelijk af gaan anders heb je een probleem met het terugplaatsen.

Als je een paar dagen zonder toetsenbord kunt: Hou het HELE toetsenbord onder een lauwe kraan. Goed door laten spoelen totdat er geen bruine smurrie meer uitkomt. Daarna uit laten druipen en vier tot zeven dagen laten drogen. Op een radiator die aanstaat volstaat een dag of vier. NIET DOEN MET EEN LAPTOP, maar dat spreekt :)

In aanvulling op het antwoord van Antwoordman: Als je zeker wilt weten dat de electronica niet wordt aangetast zou je kunnen kijken hoe makkelijk je het bovengedeelte los kunt maken. Is vaak alleen een kwestie van wat klemmetjes loswippen met een schroevendraaier. In veel gevallen zal de vloeistof niet in het ondergedeelte gelopen zijn. Het losse bovengedeelte kun je vervolgens onder de kraan schoonspoelen of zelfs in de vaatwasser zetten. Daarna goed laten drogen en weer in elkaar zetten.

Ik zou zeggen, koop een nieuw toetsenbord want die kosten tegenwoordig niet veel meer en je bent van alle problemen af.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100