word2010 kun je ook afzonderlijke pagina's andere kleur geven?

ik wil soms documenten samenvoegen, maar wel zichtbaar houden dat het afzonderlijke documenten zijn. kun je ook binnen éen document verschillende paginakleuren maken?

Toegevoegd na 2 uur:
kleur achtergrond dus ,maar als het eenvoudig is de letters automatisch anders te kleuren is het ook prima.

Toegevoegd na 1 dag:
pagina indeling -> pagina kleur

Toegevoegd na 6 dagen:
als het mogelijk is, documenten (vaak maar een of twee pagina's lang) eenvoudig aan elkaar te plakken met verschillende kleuren is dat wat ik zoek. het verhaal van de secties is abacadabra voor mij. daar moet je me even over bijpraten nog

Weet jij het antwoord?

/2500

In een Word-document kan je meerdere secties aanmaken. Sommige instellingen kan je wijzigen per sectie, maar dit gaat helaas niet voor de achtergrondkleur van de pagina's en ook niet voor de kleur van de letters. Ik begrijp dat je dit zou willen om een onderscheid te maken tussen de samengevoegde documenten. Denk dan eens aan een verschillend kader per sectie (zie afbeelding 1). Als je in een bepaalde sectie staat, ga je naar het tabblad 'Pagina-indeling' en dan naar 'Paginaranden' (zie dialoogvenster in afbeelding 2). Rechtsonder in het dialoogvenster kan je kiezen voor 'Deze sectie'. Je kan o.a. de secties ook afwisselend een andere 'Afdrukstand' (staand of liggend) meegeven om een onderscheid te maken. Je zou op elke pagina een 'gekleurde afbeelding' kunnen plakken en die achter de tekst zetten, maar dit betekent vrij veel werk. Ik zou dus voor een van de andere oplossingen kiezen. Toegevoegd na 1 uur: Om een nieuwe sectie toe te voegen aan je document, ga je naar Pagina-indeling > Eindemarkeringen > Sectie-einden > Volgende pagina. Daar niet voor 'Doorlopend' kiezen, want dan kan je geen andere keuzes maken voor de verschillende secties. Je kan zo'n sectie-onderbrekingen ook nog invoeren als je document klaar is, maar je kan het ook gaandeweg doen als je een nieuw onderdeel (of zullen we het sub-document noemen) toevoegt. Ik wil best nog wat meer uitleg geven als je er zo niet uitkomt. Geef je dan wel aan waarmee je precies een probleem hebt?

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100