mijn router zend geen signaal uit, hoe kan dit? linksys WRT150N v1.1

sinds kort heb ik een software update gedaan voor mijn router
(linksys WRT150N v1.1)
dit is de update die ik heb uitgevoerd DD-WRT v24-sp2 (08/07/10) micro
na de update zenden me router geen internet/signaal meer uit.
terwijl als ik me pc/ps3 met kabel aan router verbind doet hij het gewoon.
heeft iemand ideeën hoe ik dit kan oplossen?
heb wat foto's bijgevoegd om het wat te verduidelijken.
hopelijk kunnen jullie me helpen!
http://prntscr.com/37wa07

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je netwerk Configuration moet op 'unbridged' staan als dit je enige wireless router in het netwerk. Ik zou ook het SSID zo simpel mogelijk houden (A-Z 0-9) er zit nu een accent (') in. En het is mogelijk gezien je wireless channel op 'auto' staan deze misschien nu op 12 of 13 zit, en niet elke draadloze klant kunnen die kanalen ontvangen( tot 11 max.) Zet 'm voor het troubleshooten even vast op 1 Toegevoegd na 1 minuut: Ik zie dat je een uptime hebt van 11 dagen, als je dit sinds kort gedaan hebt, is de router na de update wel even ge-reboot?!?!?

Je ziet duidelijk staan: Radio is off. Je Wifi staat uit. Ga door de tabjes heen en zoek de instelling om Wifi weer aan te zetten. Er moet staan: Radio is on.

Het is erg onduidelijk te zien, maar volgens mij staat op de tweede screenshot radio op off bij het vakje wireless. Dit betekent dat er geen wireless signaal wordt uitgezonden. Probeer dit eens op aan te zetten.

Volgens de router status is de radiofunctie uitgeschakeld (radio is off) en daardoor is er geen kanaal gekozen (Channel unknown). De router staat dus in LAN mode en daardoor zal alleen de bekabelde aansluiting werken en niet het draadloze Wifi gedeelte. Je zal dus in het configuratiegedeelte de Wifi 'AAN' moeten zetten waardoor dan ook de optie om handmatig een kanaal te kiezen wordt getoond of over te schakelen naar 'Manual' i.p.v. 'Auto'. Dat de Wifi niet automatisch ingeschakeld is, is logisch. Soms is het onwenselijk om de Wifi in bedrijf te hebben en dan is het een logische optie om dit UIT te kunnen zetten. Waarschijnlijk is met de software update in de standaard configuratie de optie Wifi op UIT gezet en moet de gebruiker dit zelf op AAN zetten.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100