wat voor stroomtoevoer hebben videokaarten nodig?

ik wil graag een nieuwe videokaart kopen en nu wil ik weten wat voor stroomtoevoer elke videokaart nodig heeft.
ik heb mijn pc al even open geschroefd en zag dat er 350 Watt stond.
als ik een paar videokaarten bekijk, bijvoorbeeld een club 3d hd 6670, dan staat er al gouw 400 Watt of zelfs 600 (dat weet ik niet meer precies).
op andere sites of soms zelfs op dezelde site staat dan ook bijvoorbeeld 66 Watt.

waar moet ik nou naar kijken?
want 400 Watt voor een niet al te nieuwe videokaart lijkt mij toch behoorlijk veel.

Toegevoegd na 1 minuut:
De 350 Watt van mijn pc staat trouwens achter BASIQ POWER

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer je een reeds gebouwde PC koopt zorgt de producent ervoor dat de voeding precies genoeg, of net een paar Watt meer levert voor de zekerheid. Extra hardware aansluiten op die voeding gaat dus hoogstwaarschijnlijk niet lukken. Dat op sommige sites een hogere wattage aangegeven wordt is mij ook niet helemaal duidelijk. Misschien gaat dit om een bepaalde build van een PC, maar dat durf ik niet te zeggen omdat ik niet weet over welke website je het hebt. Het beste wat je kunt doen is dus een nieuwe voeding halen, mits je ruimte genoeg hebt op je moederboord om een videokaart te plaatsen. Ik help je graag! Stuur maar een privé bericht als je nog ergens hulp voor nodig hebt. Met vriendelijke groet, JoooostB

Dat is volledig afhankelijk van de gebruikte videokaart. Zoek naar de informatie betreffende de gewenste videokaart op de website van de fabrikant. Daar zal staan welke voedingsaansluitingen de kaart heeft. Die moet je dus ook op je voeding voorzien. Als je voeding deze standaard niet heeft: geen nood. De fabrikant levert meestal wel wat adapters mee om op je vrije molex-aansluitingen te plaatsen. Dan moet je alleen nog controleren of je voeding zwaar genoeg is. Kijk eerst naar de 2 zwaarste verbruikers in je pc: die grafische kaart en je cpu. Zoek van beiden op (op de site van de fabrikant) wat de TDP's zijn. Tel deze op en reken daar nog zo'n 90 watt bij voor de overige componenten van je systeem. (tenzij je uitzonderlijk veel harddisks of optische drives hebt, dan zal die 90 watt niet volstaan). Breng dan nog het rendement van de voeding in rekening en je weet hoeveel deze moet kunnen leveren. Controleer dan je huidige voeding. Voldoet deze niet? Dan zal je ook deze moeten vervangen. Je huidige grafische kaart zal normaal gezien altijd te vervangen zijn tenzij het een onboard gpu is.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100