Wat is de beste manier om naast je externe harde schijf digitale foto's als extra backup te bewaren? Dropbox, internetsite, usb, of dvd's branden...?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om te beginnen zou je ze op Dropbox kunnen plaatsen. Als je de gratis opslagcapaciteit bereikt hebt, zou je ook Cloud Me, 4shared en/of Google Drive kunnen gaan gebruiken. Daarnaast is het handig ze ook op USB-stick te hebben. Je kunt de foto’s dan gemakkelijk elders laten zien en hebt bovendien een extra backup. Toegevoegd na 9 minuten: Ermee rekening houdend dat je foto’s in huis verloren zouden kunnen gaan door bijvoorbeeld brand, zou m’n voorkeur dus uitgaan naar iets als Dropbox.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/computers-i...

Het beste is om je foto's dan te branden op DVD of Blu-Ray. Services gebruiken als Google Drive e.d. is wel makkelijk, maar dat doet wel inbreuk aan je privacy. Google en andere Amerikaanse servers en bedrijven verzamelen namenlijk persoonlijke gegevens en hebben een contract met de Amerikaanse overheid om ze aan hun door te sluizen. Vermijd dus als je niet wil dat anderen zomaar je foto's kunnen zien dan zeker alle online opslag services tenzij je er zeker van ben dat het bedrijf in kwestie niet Amerikaans is, niet gebruik maakt van Amerikaanse servers en een echt goed privacy beleid heeft.

USB gaat relatief snel kapot Dropbox: maar 2GB Google Drive 15 (ja echt: 15) GB Google Drive word gehost op een harde schijf in het hoofkantoor van google, hardeschijven gaan langer mee dan USB en is nog "draagbaarder" dan USB ook dus ga voor Google drive: drive.google.com

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100