keyboard failure - enter password. En nu?

als ik een dell dimension 9150 opstart krijg ik de melding 'keyboard failure', er gaat geen lampje branden op het toetsenbord. Het toetsenbord doet het voor een andere computer wel, en hetzelfde usbgat doet wel het lampje van de muis oplichten. Ik heb al het batterijtje uit het moederbord gehad, en de jumpers eraf. Opstarten met bootable cd maakt geen verschil. Iemand nog ideeen?

Toegevoegd na 3 uur:
dit is vast niet de manier maar het lukt me niet zelf op mijn eigen vraag antwoord te geven en zodoende te reageren dus ik edit de vraag maar.

Er is geen ps2 ingang. ik heb dit en een ander toetsenbord in alle usb poorten gehad, voor tijdens en na het opstarten, met muis, zonder muis, via usb-hub .. De toetsenborden, die aan een ander systeem prima werken, vertonen geen teken van leven.
Het lampje van de muis brandt, dus ik neem aan dat die het zou doen en dat het niet aan de usb poort(en) ligt.. Het probleem is alleen dat ik het gevraagde password zonder toetsenbord niet kan typen/enteren en dus niet in windows kan komen, en ook niet in BIOS of safe mode kan komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zal wel een PS2 (klein rond stekkertje) keyboard aan moeten vanplaats USB moet eerst opstarten voor het werkt

Het is erg belangrijk dat het toetsenbord al is aangesloten voor de pc wordt opgestart. Nu zal dat wel in orde zijn. Dus controleer eens met een ander toetsenbord. Probeer ook de andere usb-poorten. En probeer het desnoods opnieuw nadat je het moederbord hebt ontladen. Toegevoegd na 8 uur: Dat laatste probleem dat je aanhaalt is in feite geen probleem. Je kan wel in windows door het wachtwoord in te vullen met het schermtoetsenbord. Niet dat dat je veel vooruit helpt, want als je al niet in het bios kunt komen met om het even welk toetsenbord is het echt een hardwareprobleem.

Als je de computer wel verder normaal kunt opstarten en de muis kunt gebruiken dan kun je in Windows via: Start>Configuratiescherm>Hardware en Geluiden> Apparaatbeheer gaan. De lijst die dan komt laat alle op de computer aangesloten hardware zien. Bijna onderaan staat >toetsenborden Klik op dat pijltje en je ziet de status van het aangesloten toetsenbord. Staat daar een geel driehoekje bij met een uitroeptekentje dan betekent dat, dat er iets niet in orde is. Dat kan komen omdat de driver niet goed meer werkt of is gecrasht (software fout) Je kunt proberen de driver opnieuw te installeren of zonodig een nieuwe driver van het internet te halen (windows update of de fabrikant van het toetsenbord) en deze te installeren. Het kan ook in de betreffende USB poort fout gegaan zijn. Ook dat staat in de lijst van apparaatbeheer >Universal Serial Bus .... (laatste in de lijst) Ook als hier iets fout is dan staat dat bij de betreffende controller aangegeven. Tenslotte kan het ook komen door een slechte electrische verbinding tussen keyboard en computer (breukje in kabel, vuil in de usb stekerbusjes, losgeraakte verbinding).

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100