Ik zal 5 maanden afwezig zijn ,moet ik de stekker van mijn pc eruit halen ?, of zijn er andere opties ?,ter voorkoming dat mijn mailbox overvol raakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De stekker eruit halen helpt niet tegen het vol raken van je mailbox. Je e-mails blijven op de server staan, en je mailbox (op de server) loopt dus vanzelf vol, of je nu je computer aan of uit hebt staan. Als je een mailprovider hebt met beperkte opslagruimte, dan is het bijna niet te voorkomen dat je mailbox volloopt. Je zou tijdens je afwezigheid via een andere computer kunnen inloggen op je webmail, en daar af en toe je mailbox opruimen. Tegenwoordig zijn er steeds meer providers met een zeer ruime opslagruimte. Dan zal je mailbox niet zo snel vol raken.

Het maakt niets uit als je de stekker eruit haalt,die mails blijven toch wel binnen komen,maar als je 5 maanden weg gaat dan kun je het beste van alles de stekkers eruit halen want de elektrische apparaten verbruiken dan toch nog zwakstroom en dit is zonde als je er zo lang niet bent.

Ja, er zijn andere opties. Blijkbaar ben ik de enige die doorheeft dat 'de stekker uit de pc halen' een metafoor is voor deze uit te schakelen. En inderdaad een pc 5 maanden laten aanstaan is zonde, zowel voor de pc als voor de energiefactuur. Ik ga er ook van uit dat je 5 maanden geen toegang hebt tot internet en dat mails via de smartphone ophalen geen optie is, want anders zou het probleem zich niet stellen. Dus wil je voorkomen dat je mailbox volraakt zal je toch regelmatig de mail moeten controleren en deze daarna verwijderen van de server. Dat kan echter ook met een smartphone, dat is wat energiezuiniger dan een pc. Het enige nadeel is dat als je smartphone 5 maanden je mails onbeheerd gaan ophalen dat deze 5 maanden lang in het stopcontact zou moeten zitten, wat misschien niet het meest ideale is voor je accu.

Je zou een Gmail e-mailadres kunnen aanmaken (als je dat al niet hebt). Het Gmail adres heeft 15 GB opslagruimte, veel dus. Daar kan men meestal gemakkelijk 5 maanden mee doen voordat ie vol zit. Bij de e-mailbox (bijvoorbeeld hotmail) waarvan je bang bent dat ie na 5 maanden vol zit, kun je instellen dat ie alle e-mails doorstuurt naar je Gmail en dat hotmail na het doorsturen van je binnenkomende e-mails deze verwijdert.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100