Waarom installeert mijn Windows niet de Standard AHCI controller?

Ik heb een computer met een gewone harde schijf en heb de SATA mode veranderd van IDE naar AHCI omdat dit betere prestaties zou geven. Ik heb aan de hand van uitleg op het internet de juiste wijzigingen gedaan in het register en heb daarna dus de SATA mode in de bios veranderd.

Na een herstart zou Windows automatisch de Standard AHCI controller moeten installeren, maar helaas doet ie dat bij mij niet. De installatie van Intel Rapid Storage lukt ook niet. Ik heb contact opgenomen met Intel en die zei dat ik Windows opnieuw moest installeren om Intel Rapid Storage te kunnen installeren, maar ook na een herinstallatie lukte het niet.

Ik gebruik Windows 7 Professional x64.

Als iemand enig idee heeft wat het probleem is en wat ik zou kunnen doen, dan hoor ik dat graag. Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het antwoord: Installeer de chipset drivers van je moederbord. Open de systeem kast en lees het type op het moederbord. Ga naar fabrikant moederbord (of als het een merk pc is naar die site met PC type) en download de nieuwste chipset drivers. Moederbordtype kan je ook uitlezen met programma Cpu-Z (tabblad Mainboard in programma zelf) (Dit is gratis software, google maar.)

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100