Is mijn processor goed genoeg voor games als Battlefield 3? Ik heb een laptop met 3 GB RAM-geheugen, 64-bit en Windows 7.

Mijn processor is een Intel Pentium CPU B940 2.00 GHz.
Zeg alsjeblieft iets dan weet ik of ik 80 euro moet uitgeven aan 8 GB RAM geheugen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor games als deze zijn er twee 'bottlenecks' die 70% van de performantieproblemen geven: 1. Grafische kaart (soms zijn hele dure ook niet compatibel, maar een goede grafische kaart op een portable verbruikt enorm veel; de nieuwste van de Aldi van 699 EUR heeft daarom twee grafische adapters en schakelt naar de onboard versie als er geen performantie vereist is) 2. Harde schijf: omwille van de massa aan gegevens, blijft de harde schijf het zwakke broertje in alle PC's. Pas verder zijn processor (i7 = 5 X zo goed als i3), geheugen,... van belang. Om die reden zit ook in die nieuwe portable Medion een SSD-schijf voor het opstarten en een grotere harde schijf voor de games. In jouw geval is er volgens mij één echte oplossing: Een sata type 3/6 SSD van 128 GB installeren. Maar dit zou je eens moeten uittesten eerst en ook zien dat Windows 7 hem fijn-tuned. Daarna geen defragmentatie en zo meer toepassen, want daar zijn SSD's niet voor gemaakt. Intussen kan je portable ook tegen schokken. Het grootste nadeel van SSD's zijn de prijs als je in grotere capaciteiten gaat dan 64 GB, maar met je prijs van 80 EUR kun je al eens surfen bij Coolblue als je zelf een schijf kunt dupliceren. Succes en veel gameplezier!

Je zou het misschien kunnen spelen met de settings en quality op low. En dan speel je het nog niet zo heel vloeiend, het laden kan ook langer duren. Ik heb 4 GB RAM en ook een Intel Pentium met 2.00 GHz en ik kon GTA 4, aan met quality en alle settings op low, het laden duurde redelijk lang, maar niet zo lang dat je je computer uit het raam wilt gooien. Voor de rest lagte het nauwelijks en de kwaliteit op low, ging er mee door. GTA 4 is zwaarder dan BF 3, dus ik denk dat je het, zoals ik al zei, op lage kwaliteit kunt spelen, maar dat het laden aan de lange kant kan duren en dat er ook een kans op lag is. Dus als je een HD-gast bent, dan zou ik een nieuwe processor en een beter videokaart kopen (ik weet niet welke je nu hebt?) en ook nog meer RAM.

Kijk op: can you run it. (http://www.systemrequirementslab.com/cyri) daar kan je al spellen controleren.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100