Wat is een verschil tussen hdd en ssd? en wat doet een ssd eigenlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

HDD = Hard Disk Drive en hierin draait letterlijk een schijf die afgelezen wordt met een laser. SDD = Sold State Drive en hierin bevinden zich geen draaiende/mechanische onderdelen, is daarom minder gevoelig voor mankementen en sneller. Wordt m.n. gebruikt als Drive om de programma's op te laten lopen. De HDD wordt dan echt als opslag voor bestanden gebruikt: http://nl.wikipedia.org/wiki/Solid-state_drive

Een SSD geeft ook een sneller gebruikerservaring omdat de toegangstijd voor het lezen en schrijven in de nanoseconden is. Het openen van programma's gaat sneller. Het opstarten van windows gaat hierdoor veel sneller. Dit verbeterd de gebruikerservaring performance aanzienlijk. Voor HDD zijn er toegangstijden in de milliseconden. Dit komt door de bewegende onderdelen van een HDD. Toegevoegd na 19 minuten: Vanwege de prijs worden ze nu voornamelijk gekocht om het te gebruiken voor de windows/linux/macosX/freebsd/adroid (.etc) installaties. Hiermee merk je pas een enorme snelheid boost in de gebruikerservaring. Als de prijs per GB voor de SSD bijna gelijk staat aan dat van de HDD, dan zal de toekomst voor de HDD uiteindelijk verdwijnen. De enige voordeel van een HDD op dit moment is dus de prijs die je betaald per GB.

Beide zijn opslag medium, je zet er je bestanden op en je computer programma's. Het blijft er opstaan ook als de pc uit staat. Dit is dus iets anders dan het werkgeheugen, hier worden de programma's of bestanden naartoe gekopieerd als je ze echt gaat gebruiken. Het verschil is: De HDD is vergelijk maar met de floppy, je hebt 2 tot 3 draaiende schijfjes met een magnetische laag, deze worden met een leeskop gelezen. Eigenschappen: Bewegende onderdelen, daardoor traag en raakt makkelijker defect, meer stroom nodig, meer herrie. De SSD is Solid State Drive, de naam zegt het al geen bewegende delen, dit komt doordat de drive is opgebouwd met memorie IC's dus alleen vaste electronica. Eigenschappen: Geen bewegende onderdelen, dus stil, geen herrie en veel sneller, nadeel, (Nog) duurder dan de HDD echter veel sneller!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100