De beschikbare ruimte op mijn harde schijf wordt steeds minder terwijl ik niets download, hoe kan dit?

Als laatste heb ik ccleaner geinstalleerd, verder geen programma,s, heb vista, en de beschikbare ruimte wordt iedere dag met min. 1 gb minder

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Windows updates nemen veel ruimte in beslag. Verder zijn er al voorbeelden genoemd zoals de tijdelijke internet bestanden, pagefile/virtueel geheugen of een virus dat wordt gebruikt. Deze kunnen de harde schijf ook doen slinken. Mocht je vaker hebben gedefragmenteerd, dan kan het vaak ook zijn dat je harde schijf dan zelfs iets meer ruimte in beslag neemt dan voor die actie. (Let hier maar eens een keer op ;)) Het volgende is mogelijk bij bedrijven: Backups die automatisch worden gemaakt of SQL databases waar een kopie van wordt achter geladen. Om erachter te komen wat zoveel ruimte gebruikt kun je gebruik maken het programma Treeview, iets wat je direct kunt gebruiken is dmv een zoekopdracht. Druk je windowstoets in + F. Zoeken in: Lokale vaste schijven. Kies geavanceerde opties en vink het volgende aan: Systeemmappen doorzoeken, verborgen bestanden en mappen en submappen doorzoeken Bij "Welke grootte"? moet je kiezen voor minimaal 5000kB (dit dien je onderin handmatig in te voeren zodat je alles doorzoekt op bestanden groter dan 5 MB.) Met Windows search: zoek met de groote op zeer groot (meer dan 5 MB), map locatie is : deze computer

Ga naar de C-schijf en klik op de rechtermuisknop. Druk op schijfopruiming en wacht tot dat het klaar is. Je krijgt een resultaatscherm en kies nu het andere tabblad(meer opties) en druk nu op de knop opruimen die bij systeemherstel en schaduwkopieen staat. Bevestig het volgende pop-upschermpje en druk op ok.

tijdelijke bestanden van internet explorer weggooien, prullebak leeggooien, virusscanner uitvoeren, tijdelijke bestanden van windows weggooien (zie bovenstaand antwoord) dan moet je een heel eind komen denk ik.

Iedere keer als je inlogt worden er gegevens vastgelegd,bijvoorbeeld de geschiedenis van je computeractiviteiten, maar worden ook updates opgehaald voor bv. je windows en/of -applicaties en worden op gezette tijden herstelpunten gemaakt. als de opslag niet af en toe opgeruimd wordt , stroomt de harde schijf langzaam vol. Krimpen doet hij niet , wel kunnen sectoren beschadigd raken omdat men de computer met een draaiende schijf veel beweegt, de schijf draait als een gyroscoop en verzet zich dus tegen bewegingen en kan daardoor ook beschadigd raken.

Defragmenteer je ooit? Dit schept ook meer ruimte op de harde schijf,omdat bestanden die verwijderd waren lege ruimtes op de schijf maken. Door te defragmenteren schuiven de fragmentjes weer in elkaar, worden de lege ruimtes weer gevuld,zo creëer je veel ruimte als je het nog nooit gedaan hebt. Dit doe je via programma`s_ bureau accesoires_schijfdefragmentatie.

Je moet CCleaner wel gebruiken. Met GV slaat je computer tijdelijke internet bestanden op. CCleaner kan dat weer allemaal verwijderen.

Je kunt goede opruiming houden met de gratis programma's Wise Disc Cleaner en Wise Registry Cleaner. Die zijn door het blad Computable als zeer goed en erg inzichtelijk getest. Je kunt ze gratis downloaden via onderstaande link. Verder is het normaal dat Vista schijfruimte opeet. Vista maakt namelijk regelmatig een herstelpunt. Als je ook Volume Shadow Copy (of zoiets) aan hebt staan, worden ook vorige versies van al je bestanden bewaard. Daarmee kun je dus niet alleen "undeleten", maar ook twee, drie, vier of nog meer versies teruggaan in een bestand. Heel handig, maar het kost wel schijfruimte. Gelukkig heeft Vista een maximum aan schijfruimte dat aan deze doelen wordt besteed. Je zult dus zien dat je schijfruimte steeds kleiner wordt, tot dit maximum is bereikt. Daarna houdt Vista zelf af en toe opruiming in zijn herstelpunten en zijn vorige versies van bestanden. Vanaf dat moment zie je dat je schijfruimte niet meer afneemt, maar schommelt rond een bepaalde waarde. Dit maximum kun je overigens instellen via Control Panel (Instellingen, als je de NL-versie van Vista hebt). Normaal gesproken is de standaard-instelling echter goed genoeg.

Bronnen:
http://wisecleaner.com/

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100